BANDY Tillbaka på ruta ett efter sex säsonger. Hammarbymålvakten, som har sin bandyfostran i Helenelund, blir nästa värvning för klubben.
Jag känner fortfarande att jag vill satsa fullt ut och bidra med mitt för att nå höga mål, säger målvakten, som hunnit bli 26 år, till lokaltidningen SollentunaDirekt.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

2013 var det år som Helenelunds IK Bandy:s målvakt Mikael Svensson valde att testa lyckan i en annan klubb. Valt blev Tellus som då huserade i allsvenskan. Sedan gick åren, en mellanlandning i division 1-klubben GT/76, och han skulle senare hamna i elitserien, Hammarby Bandy.

Där har han huserat de senaste två säsongerna.

– Väldigt lärorika år. Jag tog mycket lärdom av alla landslagsspelare, inte minst av målvaktskollegan Patrik Hedberg, säger Mikael Svensson till lokaltidningen SollentunaDirekt och tillägger:
– Det var en jätterolig tid, en helt ny nivå för mig. Det var en barndomsdröm som besannades och att spela på Zinken inför typ 6 000 personer, i ett slutspel, levde upp till alla förväntningar. Gåshud, minst sagt.

Mer rutin i bagaget

Under tisdagen stod det klart att 26-åringen vänder hemåt igen
– Det känns jättebra och verkligen som att komma hem. Det var min sambo och två barn som fattade beslutet att det var slut med elitserien. Men jag känner fortfarande att jag vill satsa fullt ut och bidra med mitt för att nå höga mål. Att vi ska vara ett topplag är givet, säger Svensson som också fått massor med erfarenhet och rutin sedan han lämnade Sollentunaklubben.

–Verkligen. Jag är mer stabil, tror jag. Dessutom har jag växt till mig och fått mer rutin, vilket är viktigare än man tror. Nu när man fått rutinen märker man hur viktigt det är.

FOTO: Helenelunds IK Bandy

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här