FOTBOLL Vinnarspåret håller i sig för IFK Österåker. I bortamatchen mot Västeråslaget, IK Franke, lyckades man hålla tätt bakåt – för tredje matchen i rad – dessutom har man gjort tre mål – i två matcher.

IFK Österåker har de senaste åren åkt som en hiss mellan division 4 och 3. I år verkar det som man funnit ett sätt att åtminstone inte vara i riskzon att åka ur igen.

På fem matcher har laget plockat åtta poäng och fanns i mitten av tabellen.

När sjätte omgången skulle avverkas, på bortaplan mot IK Franke, skulle det visa sig att Österåkerskamraterna är inne i positiv trend.

För precis innan första halvlek skulle blåsas av, spräckte man målnollan. Ett psykologiskt mål skulle det visa sig. För när halva andra halvleken hade spelats skulle först 0-2 komma, genom Anders Lindberg. Tre minuter senare, i matchminut 69, slog man ner ”spiken i kistan” genom att göra matchen sista mål 0-3.

Detta var tredje matchen i rad som Österåker höll sin målnolla intakt, dessutom har man plockat sju av nio möjliga poäng i dessa matcher. Laget avancerar sakta uppåt i tabellen och finns efter segern på en fjärde plats – tio inspelade poäng – tre poäng efter tabelltvåan Värtans IK.

FOTO/ARKIV: Timo Peter Grönlund/TPG


MATCHFAKTA
IK Franke – IFK Österåker 0-3 (0-1)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här