FOTBOLL Sollentuna FK:s damer inledde på lördagen division 1-säsongen på absolut bästa sätt. I serie- och hemmapremiären besegrades Gustafs GoIF med hela 6-0.

Emma Sjöberg gav nykomlingen, Sollentuna FK, ledningen i hemmapremiären mot Gustafs GoIF från Borlänge redan i den fjärde matchminuten, och det blev början på en riktigt målfest som publiken på Norrvikens IP fick bevittna.

Innan den första halvleken var över hade Lucinda Ernst Barnard ökat på till 2-0, och det fortsatte sedan i den andra halvleken. 3-0 satte Julia Boman i den 51:a minuten.  Laura Danius sköt sedan 4-0 på straff innan Andrea Sylvén och Jennifer Egelryd rundade av denna succépremiär med att sätta 5-0 och 6-0.

Drömöppning för Bollstanäs

Precis som Sollentuna fick Bollstanäs SK en drömöppning i sin hemmapremiär mot Ljusdals IF, som spelade i Elitettan förra säsongen.

Malin Elsilä Engdahl gav BSK ledningen redan i den femte minuten. En ledning som en handfull minuter senare kunde ha dubblats, men lagkaptenen, Sabina Lundström, missade straffen som Anna Thim ordnade.

När Ljusdal både kvitterade och tog ledningen i den andra halvleken såg det dock ut som att hälsingelaget skulle få med sig samtliga poäng hem ifrån Bollstanäs IP. Men, i den 87:e minuten kvitterade BSK:s Ina Burström till 2-2 på hörna, som sedan blev slutresultatet.

För de övriga två norrortslagen, Täby FK och FC Djursholm, hemmahörande i division 1 södra Svealand, så vann TFK på Gotland mot P18 IK med 4-2. Däremot blev det förlust för den andra nykomlingen, FC Djursholm, mot Sätra SK, som vann med 2-1.

Resultat:
Division 1 norra Svealand:
Sollentuna FK – Gustafs GoIF 6-0
Målskyttar: Emma Sjöberg, Lucinda Ernst Barnard, Julia Boman, Laura Danius, Andrea Sylvén, Jennifer Egelryd
Bollstanäs SK – Ljusdals IF 2-2
Målskyttar: Malin Elsilä Engdahl, Ina Burström

Division 1 södra Svealand:
P18 IK – Täby FK 2-4
Målskyttar: Felicia Alpenmyr, Amanda Lundin, Mimmi Engberg, Emma Isabell Victoria Innala 
FC Djursholm – Sätra SK 1-2
Målskyttar: Louise Matsgård 

2019-04-14

Text och bild: Mikael Einarsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här