INNEBANDY Det blev slutdramatik i Tibblehallen under söndagen. Täby FC hade en 6-2 ledningen mot Karlstad. Den förvandlades i period tre till ”bara” en 6-5 seger.

Täby FC har fortsatt chansen att bli trea i tabellen. Man låg, innan hemmamatchen mot Karlstad bara en poäng efter tabelltrean Pixbo.

Matchen inleddes, efter minuten spelad, med en straff för Karlstad. Täbymålvakten Alexandra Durling gick åt rätt håll och räddade straffen. Straffräddningen fick extra energi för Täbytjejerna. Matilda Sjödin gjorde knappa minuten senare matchens första mål. Det skulle även bli 2-0 innan perioden var över, när Sara Attermo påpassligt höll sig framför målet och tryckte in målvaktsreturen.

Mittperioden blev den klart jämnaste, målmässigt, 2-2 slutade den. Där duon Sjödin/Varli hittade varann och gjorde varsitt mål.

Mål efter 4 sekunder

De 254 personer som tagit sig till hallen hann inte ens sätta sig förrän måljingel ljöd. Matilda Sjödin satte sitt tredje mål, som betydde 5-2, efter bara 4 sekunder. 6-2 gjorde Malin Blohm efter dryga tolv minuter. Då skulle gästerna vakna till. Augustsson, som missade straffen i inledningen, gjorde 6-3. Kort efter spelade hon fram Luize Bilinska, som satte 6-4. När klockan sedan stod på 16:53 kom även 6-5, målet, vilket gav lite dramatik i slutskedet. Men Täby knöt återigen ihop säcken och klev av med ytterligare en trepoängare.

Segern innebar att Täby klev om Pixbo, som har sin match under måndagskvällen, och är två poäng före.

2019-03-18

FOTO: Pelle Sahlin

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här