INNEBANDY Rotebro IS IBK har blandat och gett den här säsongen. Man var inne i en positiv trend, två raka segra. Men den har man spårat ur igen och andra raka förlusten kom mot bottenlaget Jakobsberg, 4-5.

Den här säsongen har inte varit Rotebros. Det kunde man konstatera när man innan helgens match mot bottenlaget Jakobsberg vunnit åtta matcher och förlorat lika många.

I bagaget till Jakobsbergsmatchen kom Rotebro med en formkurva som pekade något uppåt, två seger och en förlust.

Men då man till synes blandat och gett under säsongen, var det kanske inte så överraskande att man efter 7 minuters spel i andra perioden hamnat i ett 5-1-underläge.

Chansen finns fortfarande

Då vaknade man till och rutinerade forwarden Sebastian Mellqvist, gjorde först 5-3 i andra och satte sedan, med knappt tio minuter kvar även 5-4. Men närmre lyckades man inte kom utan man fick kliva av som ett förlorande lag igen.

Nu återstår det fem omgångar av division 1 och Rotebro har fortfarande, med 24 inspelade poäng, chansen att ta sig till ett kval till allsvenskan. Det är dock åtta poäng upp till den sista kvalplatsen som just nu innehavs av Järfälla IBK.

publicerat 2019-02-19

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten


MATCHFAKTA
Jakobsberg – Rotebro 5-4 (2-1,3-2,0-1)

Rotebros mål: Sebastian Mellqvist 2, Patrik Jeppsson, Alexander Brown

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här