ROSLAGSSPORTEN Det blev ingen tredje raka seger när Rospiggarna gästade Västervik på tisdagskvällen. Hemmalaget visade sig vara för starka och vinner klart till slut med 14 poängs marginal.

Men vi tar väl det hela från början.

Efter två inledande 3-3 heat så kunde Rospiggarna bryta trenden med en femetta i det tredje heatet och när man sen kryssar även i heat 4 hade man ett fyra poängs övertag 10-14 vid första sladd pausen.

När det hela rullade igång igen så var det Västervik som gav svar på tal att här ska inte några enkla poäng hämtas hem till Roslagen då man körde in 4-2 och 5-1 i heat fem och sex. Det sjunde heatet slutade 3-3 och 22-20 efter sju körda heat.
 
Sladd pausar verkade vara något hemmalaget gillade denna kväll då man åter kom ut i heat åtta och körde in lagets andra femetta för kvällen. Efter 3-3 och 4-2 så kunde vi summera de första tio heaten och konstatera att Västervik var i ledning 34-26 i den längre pausen.
Nu var nu Rospiggarna tvungna att försöka bryta den negativa trenden och hitta en väg tillbaka in i matchen men i heat 11 lyckades man bara skrapa ihop ett nytt 3-3 heat innan Västervik definitivt stängde kvällens match med två raka femettor och 47-31 inför de sista två nomineringsheaten.
 
Här gällde det för gästerna att försöka snygga till siffrorna för att det står ju än bonuspoäng på spel i returen om en vecka. Visst man gick segrande ur dessa två heat med 7-5 och 14 poäng att jobba ikapp hemma kan bli i tuffaste laget.
 
Text och bild: Sport mitt i roslagen/Bosse Andersson
 
Matchfakta:
Västervik-Rospiggarna 52-38
 
Inkörda poäng Rospiggarna:
1) Kim Nilsson 4
2) Victor Palovaara 5
3) Andzejs Lebedevs (bilden) 11
4) Adrian Miedzinski 7
5) Timo Lahti 8
6) Kevin Juhl Pedersen 1
7) Daniel Henderson 2

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här