Hockey VM 2022 är i full gång i finska Tammerfors och Helsingfors. Där ledorden ”Making Miracles” satt sin prägel på denna turning.

Följ rubrikerna med senaste nytt inom hockey här.

Förra året handlade mycket av rubrikerna om pandemin och i år är det världens oroligheter som står för rubrikerna på våra nyhetskanaler och även inom sportens värld. Till exempel som när flaggorna fick flyttas från Hartwall Arena inför mästerskapet när Finland valde att byta arena. Önskar du läsa mer om själva spelet är det renodlade hockeysajter som gäller.

I samband med invasionen av Ukraina byttes Ryssland och Belarus ut mot Frankrike och Österrike, vilket ger en spännande förändring i turneringen.

Det har gått tre år sedan de spelade med i VM och kan det hänt något med dem sedan dess blir frågan vi får ställa oss.

Frankrike spelar i grupp A som består av: Kanada, Tyskland, Schweiz, Slovakien, Danmark, Kazakstan, Italien och Frankrike.

Österrike hamnade i grupp B tillsammans med Sverige och i gruppen spelar: Finland, USA, Tjeckien, Sverige, Lettland, Norge, Storbritannien och Österrike.

Sverige har tidigare rankats som ett topp 5 lag under turneringen och nu under starten har matcherna inte överraskat särskilt många men mycket kan hända som vill alla känner till.

När det kommer till rubriker så råder det för närvarande stor förvirring kring spelares deltagande i landslaget. På flera håll kan vi läsa att ishockeyförbundet tycks varit otydliga i huruvida spelare som deltagit i slutspelet i KHL ska får spela i landslaget under Hockey VM. Det här är naturligtvis väldigt avgörande för lagets chanser under hela hockey VM. 

Man vet inte riktigt vem som uttalat sig om vad och det råder stor förvirring. Förbundet har lovat att komma med ett slutligt besked kring vad som gäller för spelare som väljer att ha kontrakt i Ryssland inför nästa säsong.

Ledorden Making Miracles är passande. Förra året hade vi en pandemi som på många sätt påverkade laget med karantänsregler som bland annat strandade våra NHL-spelare. Naturligtvis påverkas ett helt lag när det blir rörigt och man står utan raka puckar. Även om det är ett år utan oro för att någon ska få symtom och hela laget ska hamna i karantän så står vi återigen inför en rad oklarheter kring hur spelare ska få spela eller inte tack vare detta.

Kan det vara så att laget istället stärker sin kämparanda och håller ihop ännu hårdare? Det är det vi tittare nu hoppas på.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här