Ny forskning pekar på att CBD skulle kunna vara ett användbart tillskott till idrottares återhämtning. Men hur? I den här artikeln kommer vi att ta en titt på vilka sätt som CBD kan hjälpa till med muskelåterhämtning och hur man faktiskt använder detta tillskott i praktiken samt hur säkert CBD är. Då dyker vi in!

CBD kan snabba upp helande såväl som minska inflammation, båda viktiga saker för den som återhämtar sig från träning. Genom att återställa balans till ditt system i kroppen hjälper CBD din kropp att fokusera på att återhämta sig och bli starkare och kan därför göra så att du återhämtar dig snabbare.

CBD förbättrar sömn

Att sömn är otroligt viktigt för återhämtning är ingen nyhet för någon atlet. Störd sömn kan orsaka problem både fysiskt och mentalt, så man måste göra allt du kan för att se till att du får i alla fall 6 timmars god sömn varje natt. Cannabidiols effektivitet för sömn är bevisat. CBD har visat sig hjälpa folk att få djupare sömn och hjälpa folk somna snabbare, vilket innebär att CBD hjälper med både bättre kvalitet på sömnen och mer sömn. Båda är helt nödvändiga för att du ska återhämta dig så snabbt som bara möjligt.

CBD lindrar smärta

Efter att ha tränat riktigt hårt är det vanligt att man lider av träningsvärk, och detta kan CBD hjälpa med. CBD kan lindra din smärta på ett naturligt sätt så att du enklare kan stretcha och utöva mild rörelse vilket hjälper dina muskler återhämta sig snabbare.

Är det helt säkert att använda CBD?

CBD i sig är säkert! Det är dock viktigt att veta att CBD kan bli farligt om det blandas med vissa mediciner, så försök inte göra detta innan du först talar med en läkare om det.

Det finns också några mildare biverkningar som du kan uppleva vid användning av CBD. Detta inkluderar huvudvärk, slöhet och diarré. Skulle du uppleva någon av dessa biverkningar är det bara att sluta ta CBD så bör de upphöra. 

Hur använder man CBD för muskelåterhämtning?

Man kan välja mellan att applicera CBD som en kräm och att ta CBD som ett kosttillskott. Båda alternativen är effektiva för atleter. Det är viktigt att du väljer att köpa CBD-produkter av hög kvalitet och även att det är THC fri CBD. Det bästa är att du väljer att köpa från en dedikerad butik. Här kan du köpa CBD kapslar av bästa kvalitet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här