Senaste Nyheterna:

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

Betting på lokal sport i Stockholm

För många som sysslar med betting i olika former är det stora ligor, stora sporter och stora lag som är föremål för bettingen. Men faktum är att det är fullt möjligt att lägga bets på betydligt mindre evenemang än Champions League-finalen, OS-skidåkningen eller Allsvenskan i fotboll. För den som bor i Stockholm, eller i området runt omkring den svenska huvudstaden, kan det exempelvis finnas ett intresse att spela på sådant som rör den lokala idrotten.

En viktig sak att ha med sig är att det numera råder ett strängt regelverk på den svenska spelmarknaden och det gäller samtliga aktörer som vill marknadsföra sig direkt mot svenska spelare. Dessa aktörer måste ha ansökt om och beviljats en licens från den svenska Spelinspektionen, som är den myndighet som kontrollerar spelmarknaden i Sverige för att säkerställa att det är rättvisa villkor och att spellagen som finns efterlevs.

En viktig del av spellagen för närvarande är att man som spelaktör inte får erbjuda några spel på event där merparten av deltagarna inte är i myndig ålder. Alltså i matcher eller evenemang där mer än hälften av alla som deltar inte är 18 år fyllda. Det har inte minst att göra med att Spelinspektionen arbetar mot matchfixning och andra former av spelfusk. Vidare är det som bekant inte tillåtet med betting för den som inte är i myndig ålder i Sverige.

Det gör att det bland annat inte går att lägga bets på ungdomsidrott eller matcher som har många ungdomar involverade. Annars hade det varit en form av betting på ett lokalt plan i Stockholmsområdet som hade kunnat vara populär. Men sedan den 1 januari 2019 gäller alltså den nya spellagen där detta inslag är en viktig del.

Högre odds i lägre ligor

Men med det sagt är det fullt tillåtet att lägga bets på sporter där deltagarna i huvudsak är myndiga, men där det inte är på elitnivå. Fotbollen i Sverige är på elitnivå i de två första serierna, framför allt, även om det förekommer bra löner för spelarna även i Division 1 och i något enstaka fall även nere i Division 2.

Det går att lägga bets på matcher som spelas i dessa serier ändå och en stor fördel med det är att oddsen ofta är högre. Det har att göra med att marknaden inte är lika nedspelad som när man spelar på stora event, där många spelare redan har placerat sina spel och påverkat oddsen i en lägre riktning.

Däremot ska man ha med sig att det är betydligt mer vanskligt att lägga bets på låga divisioner, såväl i Stockholm som i övriga Sverige och även resten av världen, eftersom informationen är mer knapphändig. Det är svårt att göra research om lagen, spelarna eller utövarna som ska avgöra utgången på ens spel. Det gör det också mer slumpartat att lägga bets på lägre divisioner i många fall. Det i sig har också gjort att oddsen blir aningen högre, eftersom det är mycket slump inblandat.

Den här typen av betting som man kan göra på lägre divisioner är baserad online och nu finns det många spelbolag, både i Sverige och utomlands, som erbjuder spel på dessa matcher. Det gör att man kan jämföra olika aktörers odds i jakt på att hitta de absolut bästa. Läs mer här om du vill veta mer om betting i alla dess former.

Det är ett riskmoment att spela på matcher, ligor och sportutövare som man inte har full koll på, men det faktum att det är högre odds på den här typen av online betting gör att det ändå går att tillskansa sig en hel del fördelar genom att spela på detta. För den som har möjligheten att göra mer efterforskningar eller som exempelvis har en koppling till lagen, har sett motståndarna spela eller på annat sätt kan göra mer informerade val när man ska lägga sina bets har en stor fördel.

Det finns alltså en stor charm med att spela på lokal sport i Stockholmsområdet, men kom ihåg att det i många fall är vanskligt. Det går att hitta odds och marknader långt ner i seriesystemet, men insatsnivåerna är ofta lägre eftersom även spelbolagen är försiktiga. Det är mycket slump och få som har riktigt bra koll. Men kanske är det också det som gör den här bettingen så spännande?

Senaste

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...

Stocksund nollade mot jumbolaget

FOTBOLL Poängen har formligen trillat in för IFK Stocksund...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det skiljer bara fyra poäng från jumbolaget till tionde platsen. Därför var Täbys poäng mot just...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds