HOCKEY Det blev en riktigt härlig kamp mellan Väsby och Kalmar. Böljande spel och tuffa närkamper. Det hårda spelet drog båda lagen nytta av – 5 av de 8 mål som gjordes i matchen kom i powerplay eller boxplay.
Både pp och bp är viktiga att ta vara på, framförallt nu i allettan, säger Pontus Karlsson, matchens lirare, som var inblandad i tre av Väsbys mål.

Trettondagsaftons matchen för Väsby blev lite speciell. Deras tidigare tränare, Viktor Tuurala, kom på besök med sitt nya lag – Kalmar HC.

Väsby visade Kalmar direkt, genom ett ruggigt tempo de första fem minuterna, vem som hade hemmaplan. Det blev dock tvärnit därefter, då gästerna gjorde första målet.
– Vi ville öppna stark och visa dem att det inte är lätt att komma till Väsby, men så tycker jag att dem får ett litet slumpmål men så är hockeyn ibland, säger Pontus Karlsson om inledningen av matchen.

Kalmars 1-0-ledning höll i drygt två minuter. Henrik Rommel såg till att kvittera, trots att Väsby spelade i boxplay, efter passning av Pontus Karlsson. Mittperioden blev lite av en kopia av första. Skillnaden var att gästernas ledningsmål gjordes i powerplay och kvitteringen kom med knappa fyra minuter kvar av perioden, även detta i powerplay. Väsby skulle dock klämma in ytterligare ett mål, i ännu ett powerplay, innan ”hesa fredrik” tjöt i Renew Arena.
– Vi snackar alltid om att både pp och bp är viktiga att ta vara på, framförallt nu i allettan, säger Karlsson om Väsbys tre första mål som gjordes i special-teams.

Väsby klev ut i tredje perioden med en skör 3-2-ledning. Den utökades efter halv perioden, genom Victor Andersson.

Så var det detta med pp-mål i match. Kalmar gör spänning i matchen när 4-3 görs ett sådan läge med nästa åtta minuter kvar av ordinarie tid. Timeout och plockad målvakt gjorde smålänningarna vad de kunde för att få till en kvittering. Men Rasmus Sörgardt såg till spika igen tillställningen, när han lyfte, från egen zon, pucken rakt in i den tomma målburen.

Så summeringen av matchen, hur blir den?
– Det kanske är vår bästa match sett över 60 min, vi hittar en väg att vinna.

Ni har tre matcher på 5 dagar(onsdag, fredag och söndag). Hur laddar ni om och vad kommer krävas av er i bortamatchen mot Huddinge, som inlett lite knackigt, för att ta er 5:e raka seger?
– Vi tar med oss poängen från idag (läs igår) och blickar vidare mot fredagsmatchen bara. Vi kan inte stanna kvar i det förflutna när vi spelar så här tight. Det är alltid svårt att möta Huddinge i just Huddinge. Det har varit tighta matcher mot dem och det gäller att vara 100% påkopplad om vi ska ha en chans mot dem, säger Pontus Karlsson.

FOTO: Mikael Einarsson/Väsby Hockey

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här