FOTBOLL Han tog chansen för att kombinera studier med fotbollen. Lukas Sunesson, IK Frej Täby-fostrade anfallaren, som spelar collegefotboll i USA kan bli draftad av en storklubb i MLS.

Han fick sitt genombrott i svensk fotboll säsong 2016. IK Frej Täbyfostrade Lukas Sunesson, som då var 18 år ung, gjorde fem mål på 25 matcher – varav 6 från start och 19 inhopp. Säsongen efter, 2017, hade han lite mer press på sig, då blev det 27 matcher totalt – 10 från start och 17 inhopp. Dessvärre var det lite skralt med mål- och poängskörden – 1 mål och 2 assist. 2018 lämnade Sunesson den svenska fotboll för att spela collegefotboll på andra sidan Atlanten.
– Ingen kunde riktigt förstå att jag hellre ville flytta till USA för att spela collegefotboll i stället för att jaga ett kontrakt i allsvenskan, säger Lukas Sunesson i en längre intervju med Sportexpressen och förklarar att det fanns agenter som hade framtidsidéer för den då 19-årige anfallaren.
– Det var en del påtryckningar från de agenterna jag träffade. Alla hade sina egna idéer om hur dom skulle ta mig till allsvenskan och sen ut i Europa.

Mitt livs bästa beslut”

Även om idéerna var goda så ville han ändå utbilda sig samtidigt som han höll på med fotbollen.
– Jag själv ville hitta en lösning där jag kunde fortsätta utbilda mig men samtidigt spela fotboll. College var det bästa alternativet och med facit i hand så är det både mitt livs bästa beslut, säger Lukas Sunesson, som gjort en del gästspel för klubbar i närområdena, där han en gång började med fotbollen – dock inte moderklubben IK Frej Täby.

2018 och 2019 blev det totalt 13 matcher för Enebyberg som huserar i division 4. 2020 och sommaren 2021 har det blivit gästspel för division 2 klubben IFK Österåker.

Nu är målet givet för anfallaren – draftad av ett MLS-lag. En möjlighet som inte alls är orimlig.
– Målet är självklart att bli draftad till ett lag i MLS. Om det blir nu i januari eller året efter återstår att se. Givetvis hade det varit extra roligt att hamna i Los Angeles eller New York. Men det spelar inte så stor roll egentligen. Min tränare har hintat lite och sagt att så länge jag fortsätter att jobba hårt så finns alla möjligheter, säger Lukas Sunesson till tidningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här