HOCKEY SDE har haft en coronautbrott i truppen. Fyra matcher har blivit framflyttade. Nu börjar laget återhämta sig.
Vi har ingen smittspridning i dagsläget, skriver sportchefen Helene Åström i ett SMS.

Smittspridningen av corona verkar nu fått fäste i flera hockeyklubbar i Sverige. En av klubbarna är SDE och deras SDHL-lag. I mellandagarna fick laget flytta fram flera matcher, fyra stycken, som skulle spelats.
– Ja det blev en spridning i laget men nu är vi snart på banan och har börjat träna igen. Vi har ingen smittspridning i dagsläget, men alla som blivit smittade tidigare är inte klara med den 7 dagars karantänen vi kräver. Snart är vi full trupp igen, skriver sportchefen Helene Åström i ett SMS till norrortssporten.

Laget har inte spelat seriematch sedan den 12 december, då man vann med 1-0 mot Djurgården. Men hur viruset påverkat laget vet man inte, då symtomen varit väldigt varierande.   
–Svårt att säga hur det påverkar, då vissa inte haft nästan någon symtom alls medan andra har haft feber och andra symptom, skriver Åström.

HV-matchen spelas enligt spelschemat

Matcherna som blivit inställda har fått nytt speldatum och trettondagsmatchen, mot HV 71, kommer, som det ser ut nu, spelas enligt spelschemat.
– I dagsläget kommer matchen mot HV71 att spelas enligt spelschemat. Enligt det ”medicinska protokollet”, som vår lagläkare har full koll på, ska matchen inte ställas in pga vårt Corona läge. Sedan vet man ju inte vad som kan hända, då det är två dagar kvar, skriver Åström.

Matchen kommer visas i sin helhet på Cmore.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här