HOCKEY Wings har fått allt att stämma under vårserien. Lägga därtill att flertalet av spelarna, tongivande i laget, börjat producera poäng. Rasmus Hedin är en av dem. Han har efter sin skadefrånvaro under hösten fått till målskyttet och poängproduktionen, vilket gjort att han nu tar klivet vidare i sin hockeyresa.
– Har verkligen Wings att tacka för att jag idag kunnat ta steget till Allsvenskan, säger Hedin.

Under många matcher i grundserien hade Wings stora bekymmer med sitt spel. Men även skade- och sjukdomslistan var påtaglig och flera tongivande spelare fanns på denna listan. En av dessa var forwarden Rasmus Hedin, 23, som inte fanns med under grundseriens sista halva.

–Det blev några matcher i början av serien där jag begränsades av min skada som sedan gjorde att jag var borta ca 2 månader, säger Rasmus Hedin

Lagom till att vårserien drog i gång, 11 december, var 23-åringen tillbaka och började producera både mål och målgivande passningar direkt. 4 mål och 8 assist på sex matcher, i en kedja med Christian Blomqvist och Pontus Andersson.
– När jag kom tillbaka och inte kände mig lika begränsad har det flutit på bra. Jag kunde träna på bra under tiden jag inte kunde spela matcher och sen funkade det väldigt bra i min femma med Blomqvist och Pontus Andersson. Det är tack vare dem som det gått bra för mig poängmässigt, säger Rasmus Hedin om sin comeback efter skadan.

Poängproduktionen gjorde att han blev utlånad under mellandagarna, fyra matcher, till Uppsalalaget Almtuna som huserar i hockeyallsvenskan. Där blev det två mål. Tillbaka till Wings efter nyår och poängskörden fortsatte – ett mål och två assist på tre matcher.

Almtunaspelare resten av säsongen

Nu lämnar dock forwarden Wings, där han spelat 80 matcher under sina två och ett halvt år, för att permanent vara en Almtuna-spelare under resten av säsongen. Men han hyllar Arlandaklubben för det klubben gjort för honom.
– En otroligt rolig tid! Jag fick tillbaka glädjen i hockeyn och fick direkt stort förtroende från tränarna jag haft som lett till stor utveckling som gjort att jag kunnat ta stora steg varje säsong. Jag har fått vänner för livet och trivts otroligt bra i klubben. Jag har verkligen Wings att tacka för att jag idag kunnat ta steget till Allsvenskan.

Var det förutbestämt, om det skulle bli spel i allsvenskan denna säsongen för din del, att Almtuna skulle bli klubbadressen (du har ju varit utlånad dit tidigare 2019/20)?
– Nej inget förbestämt! Vet att dem haft lite koll på mig sen jag var där förra gången, sen har hela tiden målet varit för egen del att kunna få chansen igen.

Om du får beskriva hockeyspelare Rasmus Hedin. Hur skulle det bli då?
– En hårt jobbande center offensivt som defensivt. Vill göra mina medspelare bättre och gillar att vara i dem farliga lägena framför motståndarnas mål. Åker mycket skridskor och vill använda mitt skott.

Steget från Hockeyettan till Allsvenskan är ett relativt stort kliv. Vad kommer bli, även om du spelat några matcher i år, tuffast för dig resten av säsongen?
– Att varje dag jag kliver på isen prestera på mitt yttersta och ha en högre lägsta nivå.

FOTO: Wings officiella facebooksida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här