FOTBOLL IFK Österåker lade sina första pusselbitar i lagbygget i november. Tränarna och lagledare skriver på för ytterligare en säsong.
Vi är oerhört glada över att få behålla en tränar-/ledaruppsättning som drivit en så framgångsrik och väl fungerande verksamhet som Herrlaget har utgjort under de senaste säsongerna, skriver klubben på sin hemsida.

IK Österåker gjorde sin andra säsong i herrfotbollens division 2. Seden säger att andra säsongen är svårast. Men norrortsgänget skördade framgångar. Efter 28 matcher hade man sett till att ta 14 seger och skrapat ihop hela 44 poäng. Detta räckte till en femte plats totalt. Förra säsongen, nykomlingssäsongen där man spelade, på grund av coronapandemin, en enkelserie – 13 matcher – blev laget tia med fem segrar och totalt 16 inspelade poäng.

I november meddelade klubben att man lagt tre av de viktigaste pusselbitar till kommande säsong. Huvudtränaren Per Hyppel, tränare Stefan Cårebo samt lagledaren Thomas Tagesson blir kvar ytterligare en säsong.

–Vi kan tillkännage att Pelle Hyppel, Stefan Cårebo och Thomas Tagesson har tackat ja till att fortsätta i sina respektive roller säsongen 2022. Vi är oerhört glada över att få behålla en tränar-/ledaruppsättning som drivit en så framgångsrik och väl fungerande verksamhet som Herrlaget har utgjort under de senaste säsongerna, skriver klubben på sin officiella hemsida.

Detta blir lite historisk, i modern tid, för klubben. Per Hyppel kommer, i och med förlängningen, göra sin femte säsong som huvudtränare.

Noterbart är att Hyppel fört laget från division 4 till division 2 på fyra säsonger.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här