HOCKEY En okej grundserie för Väsby. Nu har laget växlat upp och många detaljer sitter perfekt. En av dessa – boxplay – var ett avgörande moment i hemmamatchen mot Dalen.
Vi har nött en del på det och tur var väl det, då det var en del utvisningar idag, säger backen Fredrik Stridlund.

Det kunde börjat riktigt illa för Väsby i hemmapremiären i allettan södra. HC Dalen, som var motståndare, fick ett utmärkt läge efter knappa minuten spelat i en 2 mot 1. Där visade Väsbys nya målvakt Jesper Eliasson att han blir en tillgång, efter att Isak Johansson lämnat för allsvenskt spel i Almtuna, då han gjorde en reflexräddning med plocken.

I stället var det Väsby som skulle få göra matchen första mål. I powerplay gjorde Lucas Feuk 1-0, ett resultat som höll sig perioden ut. Matchklockan han bara rulla i 5 sekunder i mittperioden, när Dalen kvitterade. Men Väsby vill visa sin hemmapublik att man ska vara svårbesegrade, just i Renew Arena, och Victor Andersson gjorde 2-1, drygt två minuter efter kvitteringspucken.

Ledningen skulle utökas, när Henrik Rommel var påpassligt framme och vispade upp pucken i nätmaskorna. Med knappt fyra minuter kvar av mittperioden reducerade Dalen och matchen skulle få en spännande tredje period.

Men en storspelande Jesper Eliasson tillsammans med ett disciplinerat försvarspel av Väsby i boxplay, gav laget sin andra seger i allettan. Sista målskytten fram till 5-2, blev Fredrik Stridlund, som därmed spräcker sin måltorka med säsongens första fullträff. 4-2 målet gjordes av Christian Holmblad, i tom kasse.

Ja kul att får spräcka målnollan, säger Stridlund som även ger sin analys av 5-2-segern:
–Rätt så hafsig match, och de visste vi att det skulle bli. Dalen verkar vilja spela det spelet och vi kunde nog gjort det lite bättre med att få matchen dit vi ville. Men vi reder ut det och släpper väl inte ledningen till dem någon gång under matchen.

Powerplayet som Dalen fick i tredje perioden, först spel 5 mot 3 i 32 sekunder och därefter 5-4 i nästan fyra och en halv minut då eran spelare fick 5+20 min, som ni ”dödar” med otroligt bra försvarsspel blir lite avgörande! Vad tycker om ert boxplay?
Boxplay var bra idag, vi har nött en del på det och tur var väl det då det var en del utvisningar idag.

Om du får beskriva Väsby i år, hur skulle det bli då?
Tycker vi är ett lag som börjar växa till oss och hitta vårt spel. Det är en lång väg att gå och det är inte nu man ska vara som bäst, men vi bygger bit för bit.

FOTO: Mikael Einarsson/Väsby Hockey

FOTO: Skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här