HOCKEY Det gick som tåget för Sollentuna i grundserie. Vann den med sex poängs marginal. Nu har alltvåan inletts och även där har loket fortsatt på samma spår.

Sollentuna fick ta klivit ner till division 2 efter en usel hockeyettansäsong förra året. Nu har man bevisat att man vill tillbaka och det är så snart som möjligt.

Grundserien av division 2 vann man med sex poängs marginal. I fredags inledds alltvåan – ett steg närmre uppflyttning. Sollentuna gjorde vad man skulle – åkte till Strängnäs för att möta Åkers/Strängnäs HC – och åkte hem med samtliga poäng – genom en 2-0 seger.

I hemmapremiären – där man tog emot Hammarby, ett lag som också åkte ur hockeyettan förra säsongen, och även i denna tillställningen blev det att kliva av isen med jubel. Trots att gästerna tog ledningen var man betydlig starkare sett över tre perioder. Henric Croneld kvitterade, inte långt efter hammarbys ledningsmål. Därefter utökade veteranen Anderas Paulsson till 2-1 och innan period två var över hade Erik Stenbacka gjort 3-1, som blev matchens slutresultat.

Sollentuna har nu två raka segrar och har samma antal poäng som Nacka, som leder alltvåan med fler antal gjorda mål.

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här