Senaste Nyheterna:

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

Så ser du svensk fotboll när du är utomlands

Efter en lång flygning står du inför ett hemskt problem, det är nästintill omöjligt att se svensk fotboll utomlands. Kanske lyckas du inte se matcher ur Allsvenskan eller Superettan. Det händer emellanåt när man vill se nationell fotboll från utlandet.

Detta beror helt enkelt på att sport så väl som annat innehåll på streamingtjänster är regionsbegränsat. Detta på grund av länders olika licenser och upphovsrättigheter. Det vill säga att du inte kan se svensk fotboll när du är utomlands om du inte känner till de rätta tricksen. Vilka dessa tricks är går vi igenom nedan.

Använd en VPN-tjänst för att kringgå regionsblockeringar

Sport är en högreglerad bransch som omfattas av upphovsrättsbegränsningar. Om någon svensk turnering inte går att streama där du befinner dig på semester beror det på att upphovsrättsinnehavaren inte har gjort något avtal med detta land. Det är då du behöver ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att kringgå begränsningarna.

En VPN hjälper dig alltså att kringgå regionsbegränsningar genom att tilldela dig en IP-adress i Sverige då streaming av svensk fotboll inte är blockerat där (såklart!). Du kan se ett urval av VPN-tjänster på vpnportalen.se.

Är det lagligt?

VPN-tjänster i sig är helt lagligt i de flesta länder. Streaming av svenska fotbollsmatcher låsta för din region är dock inte något du bör skryta med. Avblockering av geografiskt begränsade sportstreams är fortfarande ett brott mot upphovsrätten, vilket kan resultera i böter. SVT har skrivit en bra artikel om vad som gäller vid streaming på nätet. Läs denna här. Med det i åtanke behöver du en pålitlig och säker VPN för sportstreaming eftersom du vill hålla din aktivitet online privat.

Så fungerar en VPN-tjänst

VPN-tjänster är virtuella privata nätverk som krypterar din data och döljer din digitala aktivitet från tredje parter. När du surfar in på en hemsida ansluter din dator till servern där hemsidan är värd, och den hemsidan kan se en viss mängd information om dig och din dator beroende på hemsidan. Med en VPN ansluter du först till en privat server som krypterar din data och gör det mycket svårare för en tredje part att spåra vad du gör online.

Sammantaget används VPN-tjänster huvudsakligen för säker surfning. Detta eftersom den ändrar din dators IP-adress till en annan och därmed kan ingen se vad du gör på nätet. Men VPN-tjänster kan som sagt också användas för att streama svensk fotboll när du befinner dig i utlandet.

Du ansluter dig helt enkelt till en VPN-tjänst som är lämplig för sportstreaming och döljer din IP-adress. I sin tur får du tillgång till att streama svensk fotboll när matcher är tillgängliga.

Så väljer du en VPN för att streama svensk fotboll från utlandet

När du bestämt dig för att streama svensk fotboll, som matcher ur elitettan eller kanske svenska cupen, från utlandet börjar jakten efter en bra VPN som passar ändamålet. Så vad ska du leta efter? Vi diskuterar de tre viktigaste elementen att ha i åtanke inför ditt val.

  1. Det måste finnas svenska servers

Du bör leta efter en VPN-tjänst som erbjuder gott om servers i Sverige. Detta är väl rätt uppenbart, allt eftersom det är svensk och inte australiensk fotboll du är ute efter att streama.

  1. Hastigheten bör vara konsekvent hög

Förutom svenska servers bör du välja en VPN-tjänst som har konsekvent höga hastigheter. Detta är en nödvändighet för streaming av sport, inklusive fotboll. Om du ska streama en fotbollsmatch i HD vill du såklart inte uppleva att det buffrar. Du ska kunna se målen i realtid, inte någon minut senare än alla andra.

  1. Din säkerhet ska vara prioriterad

Även om det är absolut nödvändigt med svenska servers och en hög hastighet måste din säkerhet också vara prioriterad. När allt kommer omkring ska VPN-tjänster användas för att öka din internetsäkerhet och inte det motsatta. Därför ska du välja en VPN som innehåller funktioner som bidrar till en ökad säkerhet för dig.

  1. Det ska finnas en pålitlig kryptering

Ett annat element är den pålitliga krypteringen. Krypteringstekniken på en VPN är nämligen oerhört viktig. Din integritet är värdefull och därför är det viktigt med en pålitlig krypteringsteknik som skickar din internettrafik via flera servrar istället för bara en.

  1. Priset ska vara rimligt

Sist men inte minst är det en god idé att ha priset i åtanke inför ditt val. Du vill inte betala för mer än vad tjänsten är värd när du ska streama svensk fotboll.

Senaste

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

Medvind ökar hos Täby FK – ”Fortsätta förbättra vårt försvarsspel”

FOTBOLL Medvinden verkar ta fart hos Täby FK. Inför...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger, 9–0, i norrortsderbyt mot Åkersberga. I helgen var det dags för hemmapremiär, där Rönnby stod...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds