HOCKEY Förväntan och spänningen trappas upp inför allettanpremiären. Den tjuvstartar 4 december – då Karlskrona och Väsby möts. Hockeysnacket kring denna tillställningen är just nu det som hände månader innan förra årets säsong drog i gång – degraderingen för Karlskrona och Väsby fick platsen i hockeyallsvenskan.
Det var väl mest deras supportrar som uttalade sig i media. Själv har jag aldrig mött dom tidigare så har ingen relation till dom, säger Väsbyforwarden Christian Holmblad.

Väsby var inför säsongsstarten, på förhand, ett av lagen som tippades var med att kämpa om grundseriesegern i hockeyettans östra serie. Nu blev resultatet en tredje plats, något som spelarna, i alla fall Christian Holmblad är nöjd med.
– Vi är nöjda med att ha gått till Allettan, placeringen är oväsentlig när man inte tar med sig poäng eller fördelar till Allettan, säger Holmblad, intern kallad ”Homer”, och tillägger:
– Känns som det mesta varit bra och mindre bra. Men det som jag tycker sticker ut är powerplay och boxplay som inte var tillräckligt bra första delen av serien men som blivit bättre och bättre. Så trenden är definitiv positiv.

Du har varit lite skadad under grundserien – hur mår du just nu?

– Precis. Varit en väldigt hackig säsong hittills för min del och fick ett litet bakslag förra veckan, så uppehållet kom väldigt lägligt. Förhoppningsvis kommer jag kunna spela obehindrat snart.

Nu kommer det bli mycket resor till södra Sverige då Väsby hamnade i allettan södra, som enligt många hockeyettanexperter är tuffare än den norra.
– Det återstår att se vilka lag som är starkast nu när serierna förändras. Men det är onödigt att lägga energi att jämför serierna mot varandra. Jag förväntar mig en jämn och rolig serie där det gäller att tävla på riktigt varje match för att vinna, säger Holmblad om serierna i sin helhet.

Christian Holmblad var med när man fick platsen, trots att det drog ut på tiden. I media fick detta stora rubriker och Karlskrona HK, som Väsby möter inledningsvis den 4 december, var otroligt besvikna över tvångsdegraderingen.

Med tanke på vad som skedde förra säsongen, hur är kemin mellan Väsby och Karlskrona skulle du säga?
– Haha! Det var väl mest deras supportrar som uttalade sig i media. Själv har jag aldrig mött dom tidigare så har ingen relation till dom.

För att se till matchen den 4 december. Vad bör ni se upp med när det gäller årets upplaga av Karlskrona?
–Vi kommer sätta oss in mer i Karlskronas lag under veckan. Men gjorde en snabb research på deras statistik, deras powerplay ser bra ut så vi får kolla lite video på det. Annars är det mycket upp till oss, får vi ihop alla bitar ska det till mycket om något lag ska slå oss.

Nedan ser ni de två första omgångarna av allettansödra:

Karlskrona HK – Väsby IK HK
Nybro Vikings IF – Huddinge IK
HC Dalen – Mariestad BoIS HC
Hanvikens SK – Kalmar HC
Skövde IK – Vimmerby HC

Kalmar HC – Skövde IK
Mariestad BoIS HC – Nybro Vikings IF
Huddinge IK – Hanvikens SK
Väsby IK HK – HC Dalen
Vimmerby HC – Karlskrona HK

Matcherna kan ses live via hockeyettans playkanal, klicka här. (dock inte Karlskronas hemmamatcher, info på deras hemsida om livesändning)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här