INNEBANDY Det har nog inte undgått någon innebandyintresserad att Täby FC:s herrlag har ordentligt med grus i maskineriet. När snart halva säsongen är avverkad är laget fastmonterad i botten.

Täby FC hade turen förra säsongen. På grund av att coronapandemin stoppade seriespelet av division 1 och nedåt var det inget lag som gick upp från division 1, därav fick inget lag som fick lämna allsvenskan.

I kommer det, om inte serierna får blåsas av ytterligare en säsong på grund av ökad smittspridning, att vara lag som degraderas från herrinnebandyns ena finrum.

Och i detta skede talar allt för att Täby FC kommer göra detta.

När snart halva säsongen är avverkad ligger laget sist. Och det är bokstavligt talat.
Efter nio matcher har man skrapat ihop ynkliga en poäng – detta efter en suddenförlust mot bottenkonkurrenten Onyx IBK.

Laget ligger även efter när det gäller gjorda och insläppta mål – 39 stycken framåt efter 9 matcher, fyra mål färre än Strängnäs – 71 stycken bakåt, två fler än Onyx.

Ser man till serieledarna Nykvarns IBF Ungdom har Täbygänget 23 färre gjorda mål och 31 fler insläppta, dessutom är det 10 poäng upp till att vara över mardrömstrecket.

Nästa match, den 26 november, blir mot AIK, som återfinns på en femte plats, och är ett av flera Stockholmsderby i serien.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Foto: skärmdump statistik.innebandy.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här