Senaste Nyheterna:

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

I alla tider – fattig som rik!

Lockelsen efter den snabba och enkla storkovan har i alla tider funnits bland oss. Oavsett om det varit småslantar eller den riktiga drömkovan. Några få jublar samtidigt som andra får en stor besvikelse fortsätter drömma. Betting och spelindustrin är en värld präglad av människors olika öden, lite likt höga berg och djupa dalar. Det är ändå en värld av en magiska lockelse efter spänningen som genom alla tider överlevt på grund av att den helt enkelt är naturlig. Det är faktiskt inte så märkligt som det låter. Mot alla odds!

En slant hittad på gatan ger större tillfredsställelse än de du behövde arbeta för, och slantar vunna på farao eller på aktier smyger sig in i våra hjärtan på samma sätt”, medgav den amerikanske författaren Mark Twain, som älskade 1800-talets populäraste kortspel farao och poker.

Ingen vet riktigt när begreppet Hasardspel myntades men vi vet att det funnits väldigt länge och förknippas med spel eller vadslagning. Ingen vet heller när man exakt började spela eller tävla. Men den här magiska lockelsen genom spänning i vadslagning och spel har i tusentals år funnits mitt bland oss och då bland oss alla, från rika kungar till fattiga bönder. Det sägs bland annat att till och med Napoleon älskade att spela.

Det finns gamla anteckningar från Kina som nämner spel om mynt från tiden kring 2300 f.kr och det har sannolikt startat mycket tidigare än så.

Historiker har funnit tecken på att man redan på stenåldern ibland lät slumpen avgöra åt vilket håll man skulle ge sig iväg för att jaga. Då lät man kasta upp ett ben i luften och det hållet som benet pekade åt efter landningen skulle man ge sig ut på jakten.

Här har historiker och arkeologer även funnit krossade benbitar med markeringar på olika sidor av benet, markeringar som i sin tur är olika, vilket kan likna nutidens tärningar.

Det sägs att det mer välorganiserade spelandet kom längre fram i tiden. i Venedig 1638 byggdes det man påstår vara det första spelhuset som sägs mer liknade ett casino.

Tänker man efter så finns spelandet och jakten på belöning väldigt djupt inom oss, redan som liten drivs vi alla av instinkten att ta oss fram för överlevnad, eftersom vi alla redan som små barn tävlar och strävar efter en belöning. Vi söker och jagar drömmar får på köpet få denna spänning. Eftersom vi inte längre möter faran i jakten söker vi spänningen på annat håll. Ge oss möjligheten och förutsättningarna så är vi nyfiket där.

FOTO: från Pixabay

Senaste

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

Medvind ökar hos Täby FK – ”Fortsätta förbättra vårt försvarsspel”

FOTBOLL Medvinden verkar ta fart hos Täby FK. Inför...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger, 9–0, i norrortsderbyt mot Åkersberga. I helgen var det dags för hemmapremiär, där Rönnby stod...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds