HOCKEY Vallentuna hade inför sista grundserie matchen inget bra hemmafacit. Tre segrar av åtta möjliga. Det skulle även denna onsdagskväll bli att åka av hemmaisen med tunga skär.

Det går att skylla på allt. Men en sluttabell talar sanning. Vallentuna har haft en tuff höst, där skade- och sjukdomslistan varit lång. Lite som förra säsongen. Men man har dock lyckats få ihop ett lag för att spela matcher.

I grundseriens sista match – som spelades i hemmaborgen – hade man en 7-1 förlust, på bortaplan, med sig mot Visby/Roma. Det fanns dock positiva känslor, då man den senaste hemmamatchen klev av som segrare. Dessutom var man ute efter revansch på motståndarna – Strömsbro – efter en tung uddamålsförlust, 3-2, i deras hemmaarena.

Med en ny keeper, Hugo Haas, i målet samt en comeback av Tobias Ericson skulle man på nytt försöka hoppa upp på vinnarspåret.

Men i stället för att hoppa upp på det vinnande spåret blev det en rejäl krasch. Efter två spelade perioder hade gästerna gått i från till 0-5. Även om laget lyckades vinna tredje perioden med 2-1 och putsa till slutresultatet till 2-6 har Vallentuna ett och annat att snack igenom, framför allt när det gäller matcherna i hemmaborgen. Av nio hemmamatcher lyckades laget endast ta tre segrar.

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här