HOCKEY En trög seriestart för Viggan. Nu har man lyckats få till spelet – då börjar även poängen trilla in på kontot.

”Det gäller att vara med från start” – Ett ordspråk som i allra högsta grad gäller i sportens värld. Men för Viggan var det raka motsatsen i både seriepremiären och hemmapremiären. Två raka förluster – där man bara fick in 2 fullträffar trots 78 avlossade skott.

Nu verkar det lossnat. Oktober har inletts med fyra av sex möjliga poäng. Först fick laget med sig en poäng i bortamatchen mot Tierp. Det kunde blivit fullpott – Viggan tappade nämligen en 4-2 ledning och var illa ute då hemmalaget gjorde 5-4. Lagets förstafemma såg till att plocka en poäng, då Ludvig Johansson sköt in 5-5 och matchen avgjordes på straffar.

Första trepoängare för säsongen kom under tisdagen. Men det var med minsta möjliga marginal. Motståndarna, Järfälla HC, stretade emot och det var inte förrän i ett powerplay i slutet av tredje, där Christopher Tumba klev fram, som Viggan fick in pucken till 2-1 som blev matchens slutresultat.

Poängen gör att Viggan lämnar det absoluta bottenskiktet och kliver upp på en sjätte plats.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här