I årets upplaga av Hockeyallsvenskan så har Troja Ljungby gjort sig redo för kamp. Efter en lång försäsong i sommarvärmen är det äntligen dags för hockeyn att dra igång.

För Troja Ljungbys del så är man på förhand tippade att sluta i den nedre delen av tabellen. Inte som jumbo men inte heller som något topplag. Jumboplatserna väntas gå till lag som Vita Hästen, Almtuna och Kristianstad. 

Troja Ljungby tillbaka i Hockeyallsvenskan

Efter att ha spenderat förra året i Hockeyetten är nu Troja äntligen tillbaka i Hockeyallsvenskan. Hockeyallsvenskan är inget nytt då man tidigare har befunnit sig i serien och är van med tempot på denna nivå. Föregående säsong i ettan så visade Troja att man är för bra för serien. Man slutade som etta i hockeyettan södra. Att man slutade etta var väntat enligt experternas gissningar och man klarade av att leverera på de höga förväntningarna som ställdes. Till slut så vann man serien med en klar marginal till tvåan. Tvåan Nybro Vikings slutade hela nio poäng bakom och det var aldrig något snack om vilket som var seriens bästa lag. Med endast tre förluster på hela säsongen och tre matcher som gick till förlängning så gick man rent resten av säsongen. Facit landade till slut på sexton vinster för laget från Ljungby. 

Smålandstätt i hockeyn

Att Småland är duktiga på hockey har de flesta koll på. Det är imponerande hur många lag som spelar på elitnivå från detta landskap. Trots ett relativt litet upptagningsområde så går det att hitta lag från Småland i Sveriges tre högsta divisioner. Visst så finns det spelare i dessa lag som inte är från Småland och en del nordamerikaner plockas in för att stärka trupperna ännu mer. Trots allt så skulle detta kunna ske i andra delar av Sverige också men Småland sticker ut. Förra säsongen i hockeyettan så var fem av de tolv lagen från Småland. Nybro, Kalmar, Karlskrona och Vimmerby fanns alla representerade i serien. Utöver dessa lag från Småland så fanns det lag från Västra Götaland, Halland och Skåne med. Även i år så hittar man småländska lag även i Allsvenskan som är en division uppåt. HV71 är det stora laget i allsvenskan med många år på nacken som SHL-Lag och även svenska mästare. Ett annat lag från Småland är Tingsryd. Tingsryd har en liknande historia som Troja Ljungby. Från en liten ort i de småländska skogarna som tampas med giganter så som HV71 och AIK. Med hela samhället bakom sig åker man ut på isen och ger de stora lagen en kamp vilket är stort för hela bygden. 

Topplag i Hockeyallsvenskan

Troja Ljungby kommer troligtvis göra en bra säsong i serien. Däremot kan man inte säga att de kommer vara ett topplag. Inget hade varit roligare om man hade överraskat och legat i toppen men tyvärr så talar inte oddsen för det. Hockeyallsvenskan är fylld av anrika storlag i år som har funnits med länge i svensk hockey. HV71 är det största namnet då man snöpligt åkte ur SHL. AIK och Björklöven är två andra klubbar som har funnits med länge och åstadkommit stora saker. Sist men inte minst så har vi även Modo som spelar i Allsvenskan i år. Klubben från Örnsköldsvik som bland annat har fostrat spelare som Peter Forsberg spelar nu i Hockeyallsvenskan. 

Dessa fyra lag är tippade att sluta i toppen av tabellen. Det är alltid klurigt med dessa lag som åker Yo-Yo mellan högsta ligan och andra ligan. Frågan om man skall lyckas handlar till stor del om man får behålla sin stomme i laget eller inte. I fallen med de här lagen har en del fått behålla spelare men andra har tappat. Utfallet är än så länge oklart i serien. Kommer det bli HV71 som tar hem serien eller kan kanske Troja Ljungby vara med och slåss om platserna i toppen? Oavsett så kommer Hockeyallsvenskan vara lika spännande att följa som alltid.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här