HANDBOLL Förberedelserna pågår för fullt i Skånelas herrlag. Om en månad är det dags. Då startar serien och det blir inte vilken seriestart som helst. Laget får tuffast möjliga motstånd – då HK Varberg besöker Vikingahallen.

Skånela försäsong har pågått under en tid. Hittills har det blivit tre träningsmatcher. Där Tyresö, HK Malmö och Hammarby Handboll stått för motståndet. Det har blivit två segrar och en förlust, förlusten kom i senast matchen, mot Hammarby. Även lagbygget har pågått under en längre tid en hel del kontraktsförlängningar men också några nyförvärv då spelare lämnat klubben.

Här är, enligt klubbens hemsida, de spelare som är nya till kommande säsong:

Tränare Mattias Flodman – senast i Alingsås

Filip Tapper – H6:a som senast spelade i Enköping

Rikard Åkerman – H9 som kommer från Guif

Isak Svarén – H6 som ingått i Handbollsliganlaget IFK Skövde

Anton Nilsson – V9 en hemvändare som tillhört Anderstorps SK de senaste säsongerna

Dante Lindén – M9 som spelat såväl Allsvenskan som Handbollsligan, senaste klubb var HK Varberg. Åter efter en allvarlig skada förra säsongen.

I morgon väntar ny match för Skånela – då är det ATG Svenska Cupen som startar. Tre matcher – 18, 25 samt 29 augusti, där man inleder mot Lindesberg i sin hemmaborg Vikingahallen och avslutar i Estrad Arena mot Alingsås.

Seriepremiär drar igång den 18 september – då förra årets handbollsliganlag HK Varberg besöker Märsta och Vikingahallen.

FOTO: Arkiv/Bosse Andersson

FOTO: skärmdump skånelas hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här