ETTANFOTBOLL Vårsäsongen blev inte alls vad Täby FK räknat med. Skadelistan lång och uteblivna poäng. Efter 15 matcher och en semester som väntade hade Täbylaget bara skrapa ihop nio poäng – vilket gjorde att man låg på jumboplatsen.

Täby FK har under semester samlat sina tankar och troligtvis gått igenom vårens alla matcher. Svaret hade vi när sista matchen innan uppehållet spelats – en usel vårsäsong.

Med nio poäng med sig till omstarten och höstens alla omgångar skulle det med all säkerhet bli en del ändringar i spelet. Två nya spelare, en målvakt och en ytterback, in i truppen och spelare som själva vet vad man kan så kan bara hösten bli bättre.

Men det började på ett mardrömslikt sätt. Piteå IF som stod för motståndet i omstarten rivstartade och gjorde efter bara 2 minuters spel 1-0 via en frispark precis utanför strafflinjen.

Piteåledningen stod sig länge och väl. I matchminut 40, gjorde Täby en omställning. Hugo Näslund fick bollen perfekt på höger kanten, rusade in mot målvakten och satte bollen i närmsta krysshörnet – 1-1 till halvtidsvila.

I andra halvlekens början skulle Näslund återigen få en delikat passning, denna gången ut till vänster. Inga misstag och bollen tryckte han dit i det bortre hörnet denna gången. Även om Piteå ökade tempot och fick flertalet chanser så hade försvarspelet höjts till en ny nivå, jämfört med våren. Även nya målvakten, Gustav Nyberg, fick göra en del räddningar.

2-1 blev också slutresultatet, vilket gjorde att Täby nu tar sig upp från jumboplatsen och har nu bara en poäng upp för att kliva över nedflyttningsstrecket.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här