I dagens samhälle är det lätt att fastna i måsten och tristess och känslan av tristess driver oss att hitta nya och spännande saker att göra – som underhåller oss. Älskar du sport och vill ha en snabb och smidig spelupplevelse ? Det finns mängder av speltips på nätet, bland annat Topptipset tips varje dag.

Betta på resultatet av en match eller ett spel är något som människan gjort i urminnes tider. En gång i tiden hölls vadslagning på sport i väl dolda lokaler, idag har det förflyttats, i princip, helt och hållet till den digitala sfären – där du kan gotta dig i sport och spela när du vill under dygnets 24 timmar.

Spelutvecklingen i Europa influerades, förutom av tärningen, även av sportevenemang och tävlingar. Under 1300-talet kom kortleken till Europa men kom att benämnas som “Djävulens handbok” I Sverige och försvann lika fort som den dök upp.

Idag går det att skapa vadslagningar om nästan vad som helst. Det går att spela på allt ifrån fotbollsmatcher till vem som vinner Melodifestivalen, till om börsen går upp eller ner. Det vanligaste är dock att spel på fotboll, ishockey, handboll och annan sport.

Sporter är såklart olika stora i olika länder. I Sverige är de vanligaste sporterna inom betting fotboll, hockey, tennis och golf. Intresset är stort och känslorna som sporten framkallar gör att fotboll inte bara är Sveriges, utan världens mest spelade sport. Det gör också att det är världens mest bettade sport. Vi har starka lag, stora talanger och fotboll är något som många spelat själv och därför kan reglerna. Nästan lika stor som fotbollen är ishockeyn. Sverige har, förutom massor av talanger i SHL, även stora talanger som värvats till NHL, världens största hockeyliga, så inom både fotbollen och hockeyn finns ett stort utbud av matcher att betta på.

Odds – ett sätt att beskriva sannolikheter. Ju mer information du har och ju närmare händelsen du kommer, desto lättare är det att avgöra vad som är ett bra odds och vad som är ett dåligt odds. Ett enkelt exempel på odds är att singla slant. Vi är nog många som singlat slant om vem som ska gå ut med hunden eller diska, där är sannolikheten 50 procent.

I samband med att mobiltelefoner och surfplattor blir mer avancerade kan mer verklighetstrogna spelupplevelser skapas. Riktiga människor på andra sidan skärmen blev verklighet när spelindustrin klev ut i cyberrymden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här