FOTBOLL Elitettanklubben Bollstanäs SK bekräftar Norrortssportens uppgifter på egna hemsidan. Huvudtränaren Tobias Birgersson och klubben går skilda vägar – två matcher innan uppehållet.
–”Under veckan har föreningen fattat ett beslut att göra en förändring i ledarstaben för Bollstanäs SK:s Damlag där Tobias Birgersson och föreningen har valt att gå skilda vägar i ett gemensamt beslut”, skriver klubben på officiella hemsidan.

Tidigare i veckan fick Norrortssporten uppgifter att Bollstanäs SK:s damlag, var påväg att ändra i ledarstaben. Tränaren Tobias Birgersson, som kom till klubben i slutet av november 2020, har haft en motig vårsäsong – endast en seger på 11 omgångar hade fått sparken.

Nu har klubben bekräftat uppgifterna som Norrortssporten haft.
–Vi skiljs åt som vänner där vi tackar Tobias för hans arbete och önskar honom ett stort lycka till framöver, skriver Bollstanäs SK på sin hemsida.

Igår eftermiddag offentliggjordes också vem som tar över efter Tobias Birgersson.
–”Föreningen har under veckan gjort klart med en ny huvudtränare där vi arbetat med en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst, Håkan Pontén Andersson var den som matchade profilen bäst både när det gäller Bollstanäs SK:s fotbollsidentitet och ledarskap”, skriver klubben på hemsidan och tillägger:

– Utifrån där vi är får vi in en trygg person i sig själv, som ser både spelare och ledare vilket är viktigt på både kort och lång sikt. Han har jobbat i större organisationer på klubbnivå och vet hur det är att leda ett större team, vilket kommer hjälpa oss i det vi vill göra på lång sikt. Kortsiktigt handlar det om att sätta hur vi ska vinna nästa och nästa och nästa match.

Håkan Pontén Andersson kommer att leda laget från och med måndag den 5 juli. 

FOTO: Bollstanäs SK:s hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här