Åttondelsfinalerna är i full gång. Danmark gick vidare efter vinsten mot Wales där ersättaren gjorde två mål. Här kan du se fortsatt Spelschema Fotbolls-EM 2021. Här ser du att Sverige möter Ukraina på tisdag.

Ukraina gjorde en förlust mot Österrike i sin förra match men bara med ett mål. 

Ukraina har redan i början av EM fått hård kritik och smutskastning mot sig. Bland annat om att de inte har fysiken och psyket med sig. På en presskonferens i fredags röt Andrej Yarmolenko, 31 ifrån. Andrej har flertalet gånger fått höra att han är för gammal för att spela. 

 

Andrej sa själv på presskonferensen att han kunde hålla med om viss kritik men bönar och ber om mer positivitet. Troligtvis har de negativa strömmarna påverkat laget. 

Ukrainas fotbollsexperter och fans menar på att Ukraina är beroende av de äldre spelarna i mötet mot Sverige och Andrej Yarmolenko själv menar att han blir starkare men laget behöver positivitet.

“Sverige och bollen” 

Samtidigt har Sverige fått kritik även om laget haft stora framgångar under EM. Laget är starkt i den defensiva riktningen, däremot haft desto svårare att ha bollen. Det svenska laget är de som haft minst passningar under hela EM. Polen är laget som slagit näst minst passningar till rätt adress på 75,7 procent och Sverige ligger lägst på endast 66,7 procent.

Samtidigt är Janne Andressons svenska landslag det lag kom toppar tabellen på att rensa bollen och har gjort det 117 gånger. Tvåa på listan är Finland med 113

Det är klart att laget vill vinna och det är inte nödvändigtvis genom en rad passningar och är det ett pressat läge på planen och passningarna inte fungerar som de ska är det enklaste att skjuta bort bollen. Det här är något de svenska tränarna är medvetna om och arbetat på och arbetar vidare med inför matchen mot Ukraina. Bland annat flyttat fram positionerna till viss del. Här handlar mycket om rörelse och tajming. 

Spelarna själva menar att de är fullt medvetna om detta men att värmen som är runt 35 grader i Sankt Petersburg gör att när de väl har bollen är spelarna inte på alerten och trötta. 


Skulle Sverige vinna den kommande matchen möter de England eller Tyskland vilket är två  tuffa motståndare. Men även Svenska laget är starkt och skulle laget stå ut med värmen, hålla sina främre positioner och därav lyckas hålla en högre passningsprocent istället för att behöva rensa så har den Svenska truppen goda chanser.

Vilket tar det ett steg närmare en nordisk match.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här