FOTBOLL Förra året var Täby FK nykomlingar i Ettanfotbollen. Även Niklas Persson debuterade i denna serien då. I år verkar han fått till målskyttet på ett perfekt sätt – fyra mål på fem matcher.
Ja, det är kul, jag ska inte ljuga. Men jag vill inte nöja mig, bara jobba på och bli bättre på mina svagheter och utvecklas vecka efter vecka, säger Niklas Persson till sportexpressen.se.

Den stora frågan var hur Täby FK skulle kunna ersätta målskyttarna Daniel Sterner och Teo Brenner Toris som tog ytterligare ett kliv i sina fotbollskarriärer. För Sterner blev det ett kontrakt med Göteborgslaget GAIS och Brenner signerade ett kontrakt med småländska Öster IF.

Nu verkar det ändå som att det löst sig att få fram en ny målskytt – mittfältaren Niklas Persson, 20. Han gjorde 4 mål på 25 matcher under sitt första år i ettanfotbollen. Även laget gjorde sin debut i tredje högsta serien.

Den 20-åriga högermittfältaren har fostrats i AIK och minnena från dessa tider finns med honom.
– Det är speciellt, att vara i en klubb från fyra års ålder, till man är 15, 16 år då det blir mer seriösare, så får man med sig många lärdomar från bra och dåliga tider, och många vänner, säger han, till sportexpressen.se.

I år verkar det som han har fått mer självförtroende och inledningen kan bara beskrivas med ett ord ”succé” – Fyra mål, lika många som han totalt gjorde 2020, efter fem matcher, vilket gör att han är i toppen av den totala målligan i Ettan norra.

“Han är i god form”

Men även om Persson drömmer om att få spela ännu högre upp i seriesystemet, där hans forna AIK-lagkamrater huserar, så vill han förbättra sitt spel ännu mer.
– Jag vill inte nöja mig, bara jobba på och bli bättre på mina svagheter och utvecklas vecka efter vecka, säger Niklas Persson.

Huvudtränare och sportchefen Daniel Erlandsson ger sin förklaring till vad som gjort att Persson lyckats i bättre i år.
– Tidigare har han inte satts i de bästa lägena. Nu är han med högre upp i anfallen, och han är extremt bestämd nu med bollen. Förut var han en spelare som letade passning i första hand, nu söker han skott, säger Daniel Erlandsson till tidningen, och fortsätter:

– Han är den spelare som kommer till överlägset mest skott i vårt lag, och det är helt rätt för honom. Han känner att han kan göra mål, han har mentaliteten att han vill avgöra och kan smälla in dem. Plus att han är i god form och jobbar stenhårt, berömmer Daniel Erlandsson.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här