Senaste Nyheterna:

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Sverige vill ha revansch sedan senaste VM

Världsmästerskapet i ishockey, 2019, fick sig ett snopet slut för Tre Kronor, men den älskade sporten är fortfarande full av liv trots pandemin runt om i världen.

Sveriges officiella nationalsport, fotboll, där är vi betydligt bättre än Finland. Men när det kommer till ishockey och speciellt de stora turningarna, VM och OS, finns det en hatkärlek till grannlandet. Trots Finlands ”skräll” i ishockey-VM 2019 för herrar, där Tre Kronor fick snopet erkänna sig besegrade, är vi en av världshistoriens främsta hockeynationer.

Med cirka 47 medaljer har svenska landslaget, hör och häpna, vunnit lika många medaljer som hockeynationen Kanada. Sovjetunionen/Ryssland är det enda hockeylaget i världen som har tagit hem fler VM-priser än så är, 50 gånger. Om du vill pröva din lycka och betta på vem som kommer vinna kan du kika in på: VMishockey.se

Men det är så klart inte bara i VM-sammanhang som Sverige utmärker sig. Trots att Svenska Hockeyligan (SHL) kanske inte är lika prestigefylld som NHL, ska man inte underskatta nivån på våra topplag. Till skillnad från i USA, där publiken gärna vill se lite bråk i ringen, fokuserar vi på själva spelet.

Streamingtjänster som visar ishockey

Popularitet i ishockey i Sverige är hög och det inte konstigt så konstigt. Aldrig har väl hockeyn i de högsta serierna varit mer bevakade via TV-bolagen. Det finns idag flera kanaler som erbjuder högkvalitativ sändningar. Bland dessa hittar vi givetvis C More, Viasat och Viaplay, men också även vissa spelbolag, har köpt upp rättigheterna att få distribuera de olika matcherna.

Det är till och med så att Svenska Hockeyförbundet har en egen kanal, där man har möjlighet att följa sin klubb i närområdet.

För att ha möjligheter att se matcherna hos de traditionella streamingtjänsterna behövs ett abonnemang, vilket varierar i pris. Så innan man skaffar abonnemang, kan det vara värt att undersöka vad de olika plattformarna erbjuder.

Hockeybevakningen via skrift har ökat

När det gäller skriftlig form av bevakningen av hockey har även den växt som aldrig för. Flera webbsajter har på senare tid växt fram för att ge hockeytokiga fans allt inför, under och efter matchen.

De största sajterna skriver och rapportera mer frekvent varje dag, där är det inte ovanligt att 10-12 artiklar kommer upp. Medans de mindre sajterna håller sig till att skriva någon artikel per dag.

De stora dagstidningarna ger också ut tjocka hockeymagasin på alla lag och dess nyförvärv några veckor innan serien startar. Man finner även flera länger personporträtt och reportage i magasinet. Detta gäller givetvis även de de stora hockey-evenmangen, VM och OS.

FOTO: Pixabay.com

Senaste

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin femte match för säsongen. Silvermedaljörerna Brynäs, i sin hemmaborg under onsdagskvällen, blev en för svår...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds