Världsmästerskapet i ishockey, 2019, fick sig ett snopet slut för Tre Kronor, men den älskade sporten är fortfarande full av liv trots pandemin runt om i världen.

Sveriges officiella nationalsport, fotboll, där är vi betydligt bättre än Finland. Men när det kommer till ishockey och speciellt de stora turningarna, VM och OS, finns det en hatkärlek till grannlandet. Trots Finlands ”skräll” i ishockey-VM 2019 för herrar, där Tre Kronor fick snopet erkänna sig besegrade, är vi en av världshistoriens främsta hockeynationer.

Med cirka 47 medaljer har svenska landslaget, hör och häpna, vunnit lika många medaljer som hockeynationen Kanada. Sovjetunionen/Ryssland är det enda hockeylaget i världen som har tagit hem fler VM-priser än så är, 50 gånger. Om du vill pröva din lycka och betta på vem som kommer vinna kan du kika in på: VMishockey.se

Men det är så klart inte bara i VM-sammanhang som Sverige utmärker sig. Trots att Svenska Hockeyligan (SHL) kanske inte är lika prestigefylld som NHL, ska man inte underskatta nivån på våra topplag. Till skillnad från i USA, där publiken gärna vill se lite bråk i ringen, fokuserar vi på själva spelet.

Streamingtjänster som visar ishockey

Popularitet i ishockey i Sverige är hög och det inte konstigt så konstigt. Aldrig har väl hockeyn i de högsta serierna varit mer bevakade via TV-bolagen. Det finns idag flera kanaler som erbjuder högkvalitativ sändningar. Bland dessa hittar vi givetvis C More, Viasat och Viaplay, men också även vissa spelbolag, har köpt upp rättigheterna att få distribuera de olika matcherna.

Det är till och med så att Svenska Hockeyförbundet har en egen kanal, där man har möjlighet att följa sin klubb i närområdet.

För att ha möjligheter att se matcherna hos de traditionella streamingtjänsterna behövs ett abonnemang, vilket varierar i pris. Så innan man skaffar abonnemang, kan det vara värt att undersöka vad de olika plattformarna erbjuder.

Hockeybevakningen via skrift har ökat

När det gäller skriftlig form av bevakningen av hockey har även den växt som aldrig för. Flera webbsajter har på senare tid växt fram för att ge hockeytokiga fans allt inför, under och efter matchen.

De största sajterna skriver och rapportera mer frekvent varje dag, där är det inte ovanligt att 10-12 artiklar kommer upp. Medans de mindre sajterna håller sig till att skriva någon artikel per dag.

De stora dagstidningarna ger också ut tjocka hockeymagasin på alla lag och dess nyförvärv några veckor innan serien startar. Man finner även flera länger personporträtt och reportage i magasinet. Detta gäller givetvis även de de stora hockey-evenmangen, VM och OS.

FOTO: Pixabay.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här