FOTBOLL 19 matcher blev det under ssäsong 2020 – 10 från start och nio inhopp. Målmässigt gick det trögt – 7 stycken totalt. Täbys förre anfallare – Daniel Sterner, 24 – gör nu succé på västkusten.
Det var en tuff period med hårda pass samt lite ovant vid dubbelpass etc som gjorde att det var väldigt stor skillnad på vad man var van vid, säger han när norrortssporten når honom via messenger.

Första året i ettanserien förra säsongen. Det ville sig inte riktigt, i alla fall inte från start. En skada höll anfallaren Daniel Sterner bort i början. Men det blev, av 30 matcher, hela 19 stycken tillslut – tio från start och nio som inhoppare. Lägg där till Svenska Cupens kvalmatcher, där man i andra omgången fick möta AFC Eskilstuna.
Målmässigt gjorde han 7 stycken – en bit i från sitt rekord i klubben som var 23 stycken på 19 matcher (säsong 2016)

Många blev nog lite förvånade när Täby FK meddelade på sin hemsida i slutet av förra säsongen att Daniel Sterner var klar för Superettanklubben GAIS. Medan anfallaren själv hade det på känn.
– De har varit intresserade under en tid. Jag åkt ner och träffat dem, fick en bra känsla samt att de gillade mig, sade Daniel Sterner till norrortssporten.se när det var klart och tillade:
– Jag vill ta nästa steg i fotbollskarriären, vilket jag får göra nu. Jag ser mycket framemot detta äventyret.

Nu, i efterhand, kan man bara säga att det blivit succé, med stora bokstäver.
Ett mål under försäsongen som blivit en snackis i hela fotbollssverige samt att han fick göra GAIS premiärmål, tillika hans första superettanmål, i Superettan.

Nu ger den 24-årige, snart 25, anfallaren sin bild på hur det varit den första tiden på andra sidan av Sverige – västkusten.

– Första tiden har varit förvånansvärt bra här i Gais. Jag kom in i början av försäsongen & kände ett varmt välkomnande direkt från både styrelsen samt laget. Det var en tuff period med hårda pass samt lite ovant vid dubbelpass etc som gjorde att det var väldigt stor skillnad på vad man var van vid. Men nu har jag kommit in i det bra!

Du har verkligen fått en kanonstart. Ett drömmål innan premiären som blivit uppmärksammat. Sedan blev du premiärmålskytt! Vad är det som gjort att du fått denna perfekta start?

– Jag tror att allting handlar om att jag kommit in i det så bra i laget samt den hörde försäsongen! Gais är som en stor familjär klubb där man tar hand om varandra på och utanför planen. Sedan trycker ledningen på att det är okej att göra ”fel” på planen. Detta har gjort att jag vågat göra misstag, tagit för mig & där jag utvecklas mest på plan genom att inte sluta försöka få det blir fel.

Täby FK ska ju vara en klubb där allt ska vara proffsigt. Vad vill du säga är den största skillnaden mellan Täby FK och GAIS?

– Täby är absolut proffsiga & har haft en otrolig utveckling. Det är ju även den skolan jag gått och dem har verkligen förberett mig på det bästa sättet dem kan! Skillnaden skulle jag säga är tillgångarna. Det finns ju betydligt flera runt om klubben som gör att det blir lättare för var och en att göra sin del.

Hur tycker du det är att bo på Västkusten?

– Jag trivs jättebra. Göteborg är en bra stad & det finns mycket trevliga människor här!

Är det något du saknar som du hade förra säsongen och inte i år?

– Familjen & vännerna nära är ju en saknad. Jag jobbade även nära Erlandsson & hade många dialoger hur jag skulle utvecklas etc. Det saknar man. Jag byggde även upp fina relationer med många människor i laget under några år, man saknar att sitta bredvid dem i omklädningsrummet. Men det är ju även någonting jag börjat med här nere också så det är skönt!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här