Senaste Nyheterna:

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i...

Skånelas dam- och herrlagsbygge pågår för fullt

HANDBOLL En besvikelse för Skånela att inte ens hamna på kvalplats denna säsongen. Nu ser man över herrtruppen och flera spelare har lämna. Men också flera nyförvärv och förnyat kontrakt har gjorts efter att säsongen var över. Det samma gäller damlaget – där flera spelare förlängt och några har lämnat

Skånela hade en tanke att utmana Hammarby om seriesegern den gångna säsongen och ta klivet upp i det stora finrummet för herrhandbollen – Handbollsligan.

Men Märstalaget fick en tung start – bara två segrar i de sex första omgångarna. Men från omgång sju fram till nyår var Skånela ett av de formstarkaste lagen i serien, en förlust på sju matcher. Därefter var förlustsviterna fler än segersviterna. Skånela kunde efter att man vunnit sista matchen i grundserien, på bortaplan, mot Lindesberg med uddamålet 38-37 konstatera att laget hamnade på en sjätte plats – nio poäng från en kvalplats till handbollsligan.

Sedan några veckor tillbaka har laget både gjort nyförvärv och förlängt kontraktet med flera spelare.

Bland annat har huvudtränare Jimmy Karlsson fått en ny medarbetare, Mattias Flodman, då hans tidigare kollega Kalle Andersson fått andra uppgifter i klubben.

Senaste nyförvärvet som herrlaget presenterade var Isak Svarén – från IFK Skövde.
– Med Isaks signering är pusslet nästan lagt inför kommande säsong. Jag är så klart mycket nöjd med att Isak kommer att spela med Skånela. Vi har letat efter unga killar med sina bästa år framför sig på den positionen och där har vi fått en fullträff. Isak är en kille som tar handbollen mycket seriöst och drömmer stort. Han är villig att lägga ner tiden och kraften som krävs för att ge sig själv chansen att bli så bra som möjligt. Känslan är att vi kommer att vara starka på H6 denna säsong, säger Jimmy Karlsson till klubbens hemsida.

Inga nyförvärv presenterade

Damlaget har också haft en tuff säsong. Återigen blev laget inblandat i bottenstriden. Men den här säsongen klarade man med god marginal vara över det negativa strecket. Säsong 2020/2021 summerades med nio segrar, två oavgjorda och elva försluter – en tionde plats i tabellen.

Efter att sista matchen, där man vann mot GT Söder, var färdigspelad 28 mars, har en spelare lämnat, Moa Andersson, som flyttar hem till moderklubben Kungsängens SK. Några nyförvärv har laget ej presenterade ännu.

Däremot har en hel del kontraktsförlängningar noterats. Den senaste är Amanda Winelund, som dessvärre varit skadad och nu längtar efter att göra comeback igen. Något tränare Fredrik Söderberg Wernheim ser fram emot.
– Amanda har en rutin som blir värdefull i vår trupp. Hon kommer att bidra med tuffhet och styrka som vi kanske har saknat lite i vårt försvarspel vilket också blir viktigt. Den är en spelare som har varit i klubben länge och det är alltid kul att vi får behålla våra spelare och att dem fortsätter sin satsning hos oss. Amanda har varit skadad under en tid nu och har varit saknad på banan och jag ser framemot att se henne spela igen, säger han till klubbens hemsida.

Foto:  Arkiv/Bosse Andersson

Senaste

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i...

Seger för Ferro i omstarten

ROSLAGSSPORTEN Ferro tog tre fina poäng i omstarten av...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

WEBB-TV: Prtic efter 2–1-förlusten:”Det kunde varit bättre”

WEBB-TV Täby FK har tagit tre segrar. Samtliga kom under de fem första matcherna. Sedan har det varit skralt med poäng för Täbygänget. Det...

Ingen vidare omstart för Täby FK – Lagkaptenen ”Vi är i en sits likt förra sommaren”

FOTBOLL Täby FK har inte fått ordning på sitt spel. Underläge mot bottenkonkurrenten IFK Haninge efter 11 minuter slutade med tung 2–1-förlust och fortsatt...

Tungt poängtapp för Sollentuna

FOTBOLL Sollentuna hade tre poäng mot Hammarby TFF i omstarten av ettan norra. Men på tilläggstid, efter en målvaktsretur av Benjamin Machini, blev tre...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds