ETTANFOTBOLL Nu är det dags. Fotbollssäsongen har startat. Täby FK:s herrlag ger sig i väg några mil söder ut, där deras fotbollsäsong 2021 drar igång.
Vi har haft mer rullians på spelare till denna säsongen än tidigare, säger Daniel Erlandsson som gör sin 6:e säsong som tränare.

30 omgångar ska avverkas. I november har vi svaret om Täby FK blir kvar i Ettanfotbollen.

Men vi går inte händelserna i förväg.

Varje lag har den vanliga klyschan – ”En match i taget”.

För Täby FK:s del handlar det om att bege sig några mil söder ut. Till Södertälje, där nykomlingarna Assyriska FF står för motståndet.
– Vi har kanske inte den bästa kollen på dem. Men har scoutat så mycket vi bara kunnat, säger Daniel Erlandsson, tränare för Täby FK.

Om du får göra en kort analys av förra säsongen, då ni var nykomlingar i denna serien. Hur blir den då?
– Om man zoomar ut så var den ganska bra. Även om vi inte var nöjda med avslutningen, då vi förlorade de fem sista matcherna.

Hur ska det bli att starta säsong 2021?
– Det är klart att det ska bli skönt att komma igång. Det är detta vi längtat efter.

Vad kan vi förvänta oss av Täby FK i år?
– Nu har vi lite erfarenhet av denna serien, vilket vi inte hade förra året. Men vi har också haft mer rullians av spelare till denna säsongen. Vi är fortfarande ett ungt och utvecklingsbart lag, vilket jag ser som många fördelar.

Premiären. Hur kommer den se ut?
– Vi får se hur Assyriska börja sitt spel. Men det kommer säker bli tajt och tufft. Det kommer inte bli någon målkavalkad. Det vore skönt att få ta med sig en seger i premiären.

Avspark 16:00 på Södertälje Fotbollsarena – livesänds på sportexpressens playkanal

FOTO: ARKIV/Timo Peter Grönlund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här