ETTANFOTBOLL Täby FK inledde under måndagen sin andra säsong i ettan norra. Och som man gjord det. En drömpremiär där allt stämde och krossade nykomlingar Assyriska FF på deras hemmaplan.
Självklart är jag glad men vi kunde nog gjort fyra mål till idag, säger Daniel Erlandsson till sportexpressenplay.se.

De tio första minuterna, var som alla andra premiärmatcher. Lagen spelade försiktigt, ville inte göra några misstag och låta premiärnerverna försvinna.

I tolfte matchminuten kom Täby in straffområdet, skickade i väg ett avslut som träffade på en täckande Assyrisk spelare. Bollen tog på handen och huvuddomaren Tom Ghorbani pekade på straffpunkten. Hugo Näslund stegade fram, fintade lite innan och satte boll hårt i mitten av målet, då Assyriska keeperen Nahir Saliba gick åt höger.

De kommande tjugo minuters spel slog Täby allt mer ner spiken för Assyriska och hade in till halvleksvilan en 4-1-ledning.

Straffräddning av Westerberg

Matchen kunde fått en annan vändning i inledningen av andra. Då hemmalaget fick en straff med sig, efter att Niklas Person rivit ner sin motståndare.

Kristoffer Westerberg gjorde vad han skulle, slängde sig åt rätt håll och lyckades efter lite svårigheter få tag på bollen.

Täby ville mer. Och målkavalkad slutade efter att inhopparen Robin Schildt stänkt dit 7-2 på tilläggstiden.

–Det är skönt, vi är inte helt nöjda med prestationen, men att vi gör sju mål är bra, säger Daniel Erlandsson efter premiärsegern mot Assyriska och förklara vad han var mindre nöjd med,

– Matchen svänger fram och tillbaka. Vi har inte riktigt kontroll med mycket bolltapp och sedan straffen vi får emot oss, där Kristoffer Westerberg rädda, som kunde vänt matchbilden. Nu är jag lite kritisk här men jag är självklart glad över resultatet.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här