INNEBANDY Täby FC har verkligen fått något att bita i. I kvartsfinalserien mot Endre IF har resultaten inte gått vägen alls. Trots jämnt spel har målen i egen bur trillat in allt för enkelt och nu är man riktigt illa ute i kvartsfinalserien.

Kvartsfinalserierna mellan Täby FC mot Endre IF har varit både spännande och rejält tight när man mötts under tre gånga slutspelen i SSL.

Men i år har Endre övertaget – en av anledningen kan vara att Täbys poängbästa spelare, Moa Tschöp, plötsligt avbröt innebandysäsongen, precis innan slutspelet skulle dra igång.
– Jag vill inget hellre än att spela, slutspel är det bästa jag vet, men med tanke på händelser som varit i laget kan jag inte spela. Det är det jag kan säga just nu, sade hon till SportExpressen efter att klubben gått ut med nyheten.

Efter första matchen, på Gotland, var det Endre som gav Täby FC en lektion i hur man effektivt gjorde mål på sina chanser. Matchen slutade 10-2, där skottstatistiken slutade 32-21.

En annan sak som varit en återkommande upprepning, är att Täby hamnat i 3-4 måls underläge i flertalet matcher under grundserien.
Kvartsfinal 1 var inget undantag – ett 4-1-underläge efter två perioder. Och när andra kvartsfinalens första period var färdigspelad i K-Rauta Arena stod det 1-4 på matchtavlan, till Endres favör.

Två Täbymål i mittperioden gav spänning i matchen. Gästerna gjorde dock 3-5. När det var 13 sekunder till andra pausvilan gjorde Lisa Carlsson på nytt spänning i matchen genom att sätta 4-5. Innan dess hade Carlsson missat en straff.

Ett tufft utgångsläge

Men det verkar inte vara Täbys slutspelsår i år. Endres Ellen Bäckstedt gjorde två mål, i stort sett identiska, och gav gotländskorna på nytt en tremålsledning. I jakten på reduceringar och möjlighet till en kvittering, plockade Täby ut målvakten, Alexandra Durling.

Det var sånär att lyckas. Moa Delshammar gjorde först 5-7 med 2:50 kvar. Och när det återstod 54 sekunder kom 6-7, även detta av Delshammar. Närmare kom de inte.

Nu har Täby ett tufft utgångsläge – de tre återstående matcherna måste Täby vinna annars är säsongen över.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue AB

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här