HOCKEYETTAN Sollentuna HC fick en trög start i negativa kvalserien – två raka förluster och degraderingen kom allt närmre. Dubbelmötet mot Hammarby blev vändningen och helt plötsligt är laget med i racet om att vinna serien.

För drygt en veckan sedan startade det negativa kvalet i Hockeyettans östra serie. Sollentuna hade ett givet mål – vinna serien. Men den negativa trenden som laget haft under stora dela av denna säsongen fortsatte även nu.

Förlust i första matchen, borta, mot Segeltorp – 4-2. Även om man lyckades komma upp något i hemmamatchen mot Wings, blev det en tung 2-3-förlust. Då var man sist i tabellen och degraderingen var otroligt nära.

Två dagar senare skulle man få en ny chans att ta sin första seger, då Hammarby kom på besök till SVEAB arena.

Och man tog den.

Det blev en urladdning i tredje perioden – tre mål på sju minuter. Och när Fredrik Wink gjorde 6-1 i numerärt underläge var vinsten ett faktum. Hammarby putsade till siffrorna till 6-2.

Sollentuna hade hittat ett sätt att vinna och samma resultat, 6-2, blev det i returmötet som spelades två dygn senare. Nu är Sollentunagänget efter två raka segrar och 12 gjorda mål med i kampen om att ta hem segern i detta negativa kval.

Två matcher återstår – borta mot Wings och hemma mot Segeltorp.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här