Senaste Nyheterna:

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Renew Arena fortsatt stängt – Väsby Hockeys kritik mot kommunen

HOCKEY Upplands Väsby kommun får en rejäl portion kritik av Väsby Hockey för säkerhetsfrågorna. Detta efter att kommunen gjort en total nedstängning av ishallen efter hot och misshandel av personalen i Vilundaparken, där flera idrottsanläggningar finns.

Hot, hat och våld är inget som Väsby Hockey vill se över huvudtaget. Nu har det ändå hänt. Personalen i Vilundaparken, där Väsbys Hockeys hemmaarena Renew Arena och flera andra idrottsanläggningar finns, blev utsatta för detta.


Åtgärden som Upplands Väsby kommun vidtog var att stänga ner anläggningarna, då hotbilden mot personalen var så stor. Det blev så att Väsby Hockey fick flytta två av sina hemmamatcher till annan arena, Scaniarinken i Södertälje.

I går, måndag, fattade Väsby kommun att anläggningarna åter skulle öppna.

–Vi ser inte att det finns någon hotbild mot föreningarna. Därför öppnar vi idrottslokalerna eftersom föreningarna inte är i akut behov av vaktmästare, säger Johanna Dermer, chef vid idrotts- och fritidskontoret till lokaltidningen Mitt i Väsby.

Däremot kommer ishallen fortsatt vara stängd – på obestämd tid – eftersom det är mer avancerad teknik i ishallen som behöver skötas av personal.
– Jag har stor förståelse för att Väsby Hockey vill dra i gång sin verksamhet och även spela sina hemmamatcher hemma. Men det här är maskiner med avancerad teknik, sade Dermer i  intervjun till Mitt i.

Under tisdag skrev klubben ett pressmeddelande på sin officiella hemsida där man riktar skarp kritik på hur kommunen löst säkerhetsfrågorna:

Vi måste tyvärr konstatera att Upplands Väsby kommun löst säkerhetsfrågorna på ett sätt som drabbat vår och övriga föreningars verksamhet hårt. Oavsett vad det må vara som orsakat dessa hotfulla och våldsamma handlingarna, kan inte samhällets svar vara att stänga ner.”, skriver klubben och fortsätter:

Våra över 200 barn och ungdomar förlorade alla sina dagliga planerade sportlovsaktiviteter i ishallarna. Dessa aktiviteter skulle ha kunnat erbjuda liten tröst för alla missade träningar och matcher under säsongen på grund av coronarestriktionerna.

Betydligt högre kostnader som följd”

Vårt A-lag i HockeyAllsvenskan har inte kunnat träna eller spela sina hemmamatcher i Renew Arena. Det handlar om en spolning på 15 minuter per träningspass och några timmars tjänstgöring för två personer under matcherna. Ändå har vi varit tvungna att spela hemmamatcher på bortais med betydligt högre kostnader som följd”, skriver klubben i meddelandet och påpekar att deras rutiner för A-laget störts på grund av att man fått flytta både träningar och hemmamatcher till andra arenor:

–”Att i all hast flytta träningar och hemmamatcher till andra hallar har stört lagets rutiner avsevärt och slitit enormt på hela organisationen runt laget. Och då pratar vi om en organisation på närmare hundra personer som påverkas hos oss och ytterligare många tiotals personer i den hallen matcherna har flyttats till

FOTO: Privat bild

Senaste

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM pokalen i årets lag SM i motocross och man gjorde ingen besviken utan guldet är...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds