ELITETTAN Säsongen har precis avslutats. Bollstanäs SK:s damer klarade kontraktet för Elitettan nästa säsong. Nu påbörjas arbetet med säsong 2021, där man gör förändring i ledarstaben – Max Andersson, som varit tränare under två säsonger, har valt att inte söka tjänsten som klubben utannonserade.
Max Andersson valde att inte söka den hundraprocentiga tjänsten, skrev klubben på sin hemsida dagar efter att säsong 2020 var avslutad.

Det blir inget mer coachande i Bollstanäs SK för Max Andersson. Han har varit en bidragande faktor som gjort att laget nu finns i ett av svensk damfotbolls finrum – Elitettan. Men när säsongen var klar, 14 november, där man fick 1-1 mot Brommapojkarna meddelade klubben att det blir både tränar och sportchefsbyte i laget.

–Klubben har som mål att bli ett etablerat och slagkraftigt lag i elitettan ett bra tag framöver. I och med denna satsning gör föreningen en omorganisation för att ta nästa steg för etablera sig i finrummet och kommer anställa en tränare/sportchef för damlaget på 100% för att nå detta mål, skrev klubben på sin hemsida dagar efter sista matchen för säsongen.

Enligt klubben har Max Andersson valt att inte söka denna tjänst.
– Max Andersson valde att inte söka den hundraprocentiga tjänsten då det inte funkar i det privata, tillade klubben i meddelandet.

Ett tre-årskontrakt

Några dagar senare blev processen klar och den nya tränaren/sportchefen tillkännagavs.
– Vi är väldigt glada att presentera Tobias Birgersson som ny huvudtränare samt sportchef för Bollstanäs SK dam. Tobias kommer att arbeta heltid i sin tjänst och kontraktet sträcker sig över tre år, skriver klubben på hemsidan.

Den nya tränare, som kommer från en assisterande tränarroll i IK Uppsala, känner sig inspirerad över uppdraget.
– Jag är både glad, inspirerad och förväntansfull över att komma till BSK samt att få arbeta mot föreningens framtida mål, att utveckla spelare och hjälpa dem att ta nästa steg i karriären. Jag tror på att utbilda spelare och att sätta en kultur där vi vågar utmana oss själva, har en vilja att tävla samt skapa en miljö där vi kan känna trygghet och trivsel, säger Tobias Birgersson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här