HOCKEYETTAN Den resa Wings började under förra säsongen verkar fått nya fart. De två inledande matcherna har man besegrat både Strömsbro och Hammarby. Under fredagen tog man färjan till Gotland och reste tillbaka med jubel och glädje.

Säsongsinledning har för Wings börjat som förra säsongen – idel segrar. För 11 dagar sedan, 3 oktober, inledde man säsong 2020/21. Då tvåla man dit Hammarby. För att fyra dagar senare göra samma sak mot Strömsbro. Det som var skillnaden var att första var på bortaplan och andra hemmapremiär och att slutresultatet blev en aningen olika, 4-3 mot Bajen och 4-2 mot Strömsbro.

Tredje matchen för Märstas Stolhet i hockey fick man ta färjan över till Gotland, där ett av favoritlagen till att vinna grundserien stod som motståndare – Visby/Roma.

Men detta skämde inte Wings alls. När nästan halva matchen var spelade hade Märstagänget dragit ifrån till 3-0, där målen gjorts av Eric Jacobsson, Johan Mohlin samt Jonathan Tordhall. Det blev en något grinig avslutning på mittperioden, där lagen drabbades flera två minutare, varav två blev efter lite tumult.

Tredje lyckades hemmalaget göra spänning av matchen när man reducerade till både 1-3 och 2-3 innan halva perioden hade spelats.

Men Wings lyckades med det som kan i bland kännas som omöjligt när lagen gästar Gotland – plocka med sig samtliga poäng tillbaka till fastlandet.

Man vann med 3-2 vilket gör att man efter tre matcher har fullpott och återfinns på en fjärdeplats.

Noterbart är att samtliga fem lag i toppen har nio inspelade poäng, men att Visby och Nyköping är de lag som spelat en match mer.

FOTO: skärmdump swehockey.se
FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här