HOCKEYALLSVENSKAN Segerkaramellen varade i fem dagar för Vilda Väsby. Laget blev resultatmässigt förnedrat, på hemmaplan, mot Karlskoga – 0-5. Nu drar truppen till småländska kusten, där Västervik väntar, för att ta tillbaka segerkaramellen igen.
Vi skapar lägen och det gäller bara att vi sätter dem. Starten är viktig, säger backen Rasmus Sörgardt.

Väsby Hockey har inte fått det att stämma riktigt i inledningen av den hockeyallsvenska säsongen. De tre inledande matcherna har laget fått kliva av som förlorare. Men i fjärde matchen, hemma mot AIK, skulle motvinden vända och blåsa medvind istället. Man lyckades plocka sina första poäng tillika fösta segern i hockeyallsvenskan.

Segerkaramellen skulle dock bara få vara kvar i fem dagar. Under onsdagskvällen blev man förnedrade, rent målmässigt, av Karlskoga. Där man fick kliva av med en 0-5-förlust.

–Tycker att vi kommer ut bra och det känns jämt tills de får powerplay och 5vs3 direkt där och får göra ett snabbt mål. Vi studsar dock upp efter det men blir straffade på våra misstag medan vi inte får hål på Tim Juel i Karlskoga. Andra perioden får vi ta med oss men se till att sätta våra lägen i framtida matcher, säger backen Rasmus Sörgardt i en intervju på klubbens hemsida.

Nu laddar laget om för att försöka plocka nya poäng. Denna gången drar truppen ner till den småländska kusten – där Västervik väntar.
–Det positiva är att vi inte spelade en dålig match i onsdags och att vi kan bygga vidare på det. Vi skapar lägen och det gäller bara att vi sätter dem. Starten är viktig, säger Sörgardt.

Väsby har under försäsongen mött Västervik, just i deras hemmaborg, där det blev storförlust – 7-2. Nu vet Väsbyspelarna vad man ska göra för att undvika att detta händer igen.
– Hålla ner utvisningarna och vara mer redo när pucken släpps, konstaterar Sörgardt och tillägger
– De kom ut starkt med mycket fart och det blev uppförsbacke tidigt med två mål i baken. Tycker att de kom med mycket fart genom mittzon och att vi vart lite tillbakatryckta stundtals.

Nedsläpp 19:00, matchen sänds på CMore.se

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här