HOCKEYETTAN Vallentuna släpar efter med matcher. Anledningen – Coronaviruset härjade i laget. Men nu var man tillbaka och i norrortsderbyt mot Sollentuna gav man formbeskedet.

Det har varit lockdown för Vallentuna Hockeys A-lag. Detta efter att flera spelare blivit smittade av Covid-19. Under en vecka låg hela verksamheten för seniorhockey nere i klubben.

Detta innebar att de matcher som skulle lag skulle ha spelat fick flyttas fram och Vallentuna har endast hunnit med att avverka seriepremiären, borta mot Visby/Roma, där det blev förlust – 2-5.

Men under onsdagskvällen var laget tillbaka på is och fick spela sin andra match för säsongen – ett norrortsderby mot Sollentuna.

Och det var första och andra femman som visade vägen och gjorde 1-0 i första perioden samt 2-0 och 3-0 i mittperioden. Det slutade inte där, utan även fjärde femman fick trycka dit ett mål, som betydde 4-0.

Inför tredje perioden, som visade bli sista, gjorde Sollentuna HC ett målvaktsbyte. Och 30 sekunder in spräcktes målnollan, 1-4. Men fler mål än så blev det inte. Vallentuna tog därmed säsongen första trepoängare medans Sollentuna fick kliva av isen med sin fjärde raka förlust.

FOTO: ARKIV

FOTO: Skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här