ETTANFOTBOLL Bollen verkar inte studsa Täby FK:s väg just nu. Inför bortamatchen mot Karlslund har man ”bara” tagit en seger på de fem senaste. Även i denna matchen studsade inte bollen Täbygängets väg.

Bollen är rund och allt kan hända. Visst är det så. Även ordvalet ”Bollen studsade inte vår väg” kan man använda i Täby FK:s fall just nu.

Sett på de fem senaste seriematcherna har laget bara fått med sig en seger. Vilket gjort att lagen under dem börjat komma ikapp – rent poängmässigt.

Därav att söndagens match, borta, mot Örebrolaget Karlsunds IF var lite en vägvisare om hur laget står sig rent formmässigt, där trenden pekat nedåt.

Redan i matchminut nio kunde Karlslund trycka in 1-0. Innan halvleksvilan hade Öreborgänget utökat till 2-0.

Uppförsbacken för Täby blev brantare när man fick se bollen passare Jonatan Åsen i målet och 3-0 på matchtavlan drygt tio minuter in i andra halvleken. Målet blev ”spiken i kistan” och man lyckades aldrig plana ut uppförsbacken, även om man gjorde ett tappert försök genom att bytta in mer offensiva spelare.

Förlusten för TFK, tredje i rad, innebar att den negativ formtrenden håller i sig och man efter 23 matcher har halkat ner till en nionde plats och har nu sju poäng tillgodo ner till negativ kvalplats.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här