SSL I helgen spelades premiären av SSL – Svenska Superligan i innebandy. Veckan innan premiären lämnade Täby FC:s damers huvudtränare laget – med omedelbar verkan. Nu har man funnit lösningen – deras herrlagstränare, Maimon Abdallah, tar över och får en assisterande vid sin sida.

Det kom helt oadresserat och som en innebandybomb – Täby FC:s damtränare, Christian Mattsson, lämnar klubben med omedelbar verkan. En vecka innan premiären.
– Jag känner att vi hamnat i en situation där jag inte får respons i den spelarutvecklingen som jag vill applicera känner jag att det bästa för både mig och Täby FC är att vi går skilda vägar, därför har jag beslutat att avbryta mitt uppdrag som huvudtränare, sade Christian Mattsson till klubbens hemsida, när han lämnade truppen.

Efter det så har klubben jobbat med att finna en lösning – Nu har man gjort det.

Herrlagets tränare Maimon Abdallah kliver in som huvudtränare. Det var lyckosamt för två år sedan när man stod med samma problem inför ett slutspel – då blev det SM-guld.
– Efter en hel del arbete kom vi fram till att Maimon var den vi ville skulle leda damerna framöver, efter många diskussioner och hårt arbete är jag otroligt glad att vi nu är i mål, säger Täby FC:s sportchef Robin Andersson till hemsidan.

Men Maimon kommer inte styra själv utan får en hjälpande hand under säsongen – Mange Eriksson.

–I Mange får Täby FC en ledare som vet vad som krävs för att vinna guldmedaljer samtidigt som han har en bra bild hur det ska göras och jag är övertygad om att Maimon och Mange är helt rätt för oss, säger Andersson om den nya tränare.

FOTO: Keith Rönnberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här