tHANDBOLL Premiären slutade med ett oavgjort resultat för Skånela dam. Det följdes upp med en seger med fem poäng i omgång två. I match tre var det dags för ett Stockholmsderby – där AIK var motståndare – det blev nya poäng in på kontot efter slutsekundsdramatik.

Skånelas damer har inlett säsong 2020/21 på ett utmärkt sätt. Oavgjort, 27-27, i seriepremiären tillika hemmapremiären, där motståndet var klassiska handbollslaget Eskilstuna GUIF.
– Matchen var jämn rakt igenom och på så vis var det även rättvist med oavgjort. Kanske inte den mest välspelade matchen men ändå en godkänd insats med tanke på att det var första matchen för säsongen, konstaterade lagkapten Weronica Wislander till klubbens hemsida efter seriepremiären.

Nästa match drog man till västkusten – Kungsbacka – där HK Aranäs väntade, som är seriefavoriter. Det blev en match där man klev av med en vinstmarginal på fem poäng, 21-26.

–Aranäs är ju seriefavoriter, men vi går in med inställning att vinna trots tippningen. Redan från matchstart tog vi kommandot med fina prestationer framåt och ett tufft arbete bakåt. Efter 15 minuter spelade leder vi med 1-7 och i halvlek står det 9-16 på tavlan i vår fördel, säger målvakten Lisa Österman om första halvleken till klubbens hemsida och tillägger:
– Första bortamatchen avklarad och det känns så otroligt bra att få med sig 2 poäng hem till Märsta.

Andersson poängräddare

Men i tredje matchen blev det en tuff batalj, då Stockholmskonkurrenterna AIK stod på andra sidan plan. Efter trög inledningen kom Skånela igång och hade till halvtidsvilan en ledning med två bollar, 15-13.

AIK gav sig inte, trots att Skånela hade ledningen med 25-21 kvarten in i andra halvleken. Och det blev dramatiskt i slutsekunderna där Solnatjejerna kunde utjämna och även ta ledningen, 27-28, när det återstod sju sekunder av matchen. Men Skånelas Moa Andersson skulle rädda en poäng, när laget fick en straff tilldömt sig då klockan stod på 60:00.
– Matchen mot AIK var otroligt jämn där båda lagen höll i taktpinnen under perioder. Trots att vi gärna hade tagit våra första 2 poäng hemma för säsongen så är vi glada över att få med oss ett poäng till slut, säger utespelaren Clara Petersson Bergsten efter matchen till klubbens hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här