Senaste Nyheterna:

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

KRÖNIKA: Ta chansen, Väsby – den kommer inte igen

ISHOCKEY Alla förberedelser ska vara genomförda och allt ska sitta. Nu blir Väsby hockey ett hockeyallsvenskt lag på allvar. Det vill säga, det är dags att prestera. Men Viktor Tuuralas gäng har allt att vinna, då gäller det att ta chansen.

Ett speciellt år.
En intressant säsong.
En unik möjlighet.
Det är vad som väntar Vilda Väsby – nu är det äntligen dags.

Södertälje SK väntar i premiären, anrika Scaniarinken ska gästas och jakten på de tre poängen inleds på fredag kväll. Att känna så kan innebära en del press, att det är en ständig jakt på poäng. Nog för att det är vad som gäller, men Väsby har en bättre möjlighet än någonsin när man kliver in i den här säsongen.

En möjlighet som definitivt inte kommer igen. En möjlighet, och unik chans, att skriva historia.

Vi vet alla om Vilda Väsbys plats i den svenska ishockeyhistorien sedan tidigare. Den sensationsartade utvecklingen som slutade i avancemang till landets högsta serie. Det som slutade i en rekordlåg poängnotering pratas det om än. Men nu är det nya tider, hockeykartan har ritats om sedan 1987. Det har gått 33 år och Upplands Väsby får mot alla odds ett ishockeylag på absoluta elitnivå igen.

Som Krister Holmgren (som är lika självskriven i Vilunda som att Väsby spelar i grönt) var inne på i Norrortssportens radiopodd nyligen: Klubben står sig starkare än någonsin.

De senaste årens arbete med Tom Tärnström och Viktor Tuurula i spetsen har lagt grunden för den moderna framgångssagan Vilda Väsby. När jag hoppade på tåget och började följa Väsby för Norrortssporten var det när framgångarna mynnade ut i play off-spel i Hockeyettan. Då var Vilundahallen fylld till bredden. Frågan var då hur klubben skulle ta nästa steg.

Sedan dess har klubben gjort det alla andra pratar om, att ta just de där stegen. Vem hade kunnat tro det? Vem hade kunnat tro att ett par års hårt jobb till skulle ta Väsby till landets näst högsta ishockeyserie?

Efter att ha sett arbetet nere i korridorerna och på isen på extremt nära håll så har jag svårt att vara förvånad över framgångarna de senaste åren. Noggrannheten är imponerande och det går inte att ta ifrån Tuurula, Tärnström, Pettersson och tidigare Markus Odén, någonting.  För tro mig, ingenting kommer gratis på den här nivån och i Hockeyettan är kraven nästintill ännu högre för att prestera på en sådan hög nivå. Och utvecklas på det.

Det hårda arbetet har burit frukt och till slut uppstod den där unika chansen, om än på Karlskronas bekostnad.

Nu gäller det att ta den.

Det gäller att ta chansen, göra det bästa av den och sätta avtryck på allvar på nu när Vilda Väsby är tillbaka på elitnivå. Det ska kamperas mot storsatsande klassikerklubbar som AIK, Södertälje, Modo, Timrå, Björklöven och Västerås. Det är inget dåligt motstånd, men inte heller något omöjligt sådant.

Väsby kommer att ha lika stora möjligheter som sina motståndare kväll efter kväll, utan tvekan.

Det gäller bara att ta chansen, tro på det hela vägen och njuta av möjligheten.

Det gäller spelarna och ledarna, men även alla som följer laget.

Tro på Vilda Väsby, hela vägen, i med och motgång!

Mina tre punkter inför premiären:

  1. Raphael Lavoie

En stor talang med en fascinerande karriärsutveckling. Den unge kanadensaren har satt avtryck under försäsongen. Så väl genom uppbrottet med SHL-klubben Rögle som sina insatser i Vilda Väsby. Även om det inte finns några större möjligheter till att ha publik på plats så är mitt råd av samtliga Väsbyanhängare där ute att hålla ögonen på Edmonton Oilers talangfulle forward (med JVM-guld på meritlistan). För vem vet när en spelare med samma status och sådana NHL-präglade framtidsutsikter tar plats i Väsby igen?

  1. Firma Tärnström/Tuurula

Ta dem inte för givet, tro på det de gör. Det är några mycket kompetenta herrar som styrt skutan de senaste åren och även de kan behöva växa in i den Hockeyallsvenska kostymen. Hur som helst finns möjligheten dag ut och dag in att uppskatta dem och deras jobb. De har lyft Väsby IK:s hockeylag till nya höjder. Det är något att uppskatta och minnas.

  1. Våga!

Spelarna har världens möjlighet att knäppa belackarna på näsan. Väsby är tippat i botten av alla jag sett tippa tabellen. Men det ska inte betyda någonting när det avgörs. Vi har sett lag överraska tidigare och nu är det Väsbys tur. Jag hoppas innerligt att Pontus Karlsson, Christian Holmblad och Lubomir Fetkovic tar chansen.

/ Svante Störlinge, gästkrönikör

Senaste

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte...

Bottenstriden tätnar – Täby tog viktig poäng mot Piteå

FOTBOLL Bottenstriden i norra serien blir allt jämnare. Det...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

LAG SM Guld till MK Orion

Motocross: MK Orion åkte till Bollnäs för att återerövra SM pokalen i årets lag SM i motocross och man gjorde ingen besviken utan guldet är...

Tuff start för Åkersberga – förlust mot nykomlingarna

INNEBANDY Åkersberga har inte haft marginalerna med sig inledningsvis av säsongen. I premiären blev det en tung förlust mot Endre med 2–4. Ett revanschsuget...

Löwenhielms två mål räckte till en poäng

ISHOCKEY SDE fick resa till västkusten för att möte nykomlingarna Frölunda i säsongspremiären. Löwenhielm hade en lyckad premiär och såg till att SDE fick...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds