ETTANFOTBOLL Först var det målkungen Daniel Sterner. Nu står det även klart att forwarden Teo Brenner Toris gör likadant. Han lämnar Täby FK efter denna säsongen och fortsätter sin fotbollskarriär i de småländska skogarna.

Fem mål på 24 matcher, där det blivit 15 från start, har det hunnit bli i Ettan-serien för Teo Brenner Toris, 19.

Han har gjort en bra säsongen, vilket gjort att andra klubbar fått upp ögonen för honom.
– Det är roligt för Teo och för klubben att ytterligare en spelare är attraktiv för högre divisioner nu när vi inte är med och slås om uppflyttning den här säsongen, säger Täby FK:s tränare Daniel Erlandsson som följt honom under en längre tid i klubben och tillägger:
– Om spelare går vidare till högre divisioner är det ett bra kvitto på att vår verksamhet är bra och har varit bra över tid.

Brenner Toris kommer nu få packa fotbollsväskan och resa nästa 50 mil söder ut där hans fotbollskarriär går vidare.

Under dagen blev det klart att 19-åringen kommer dra på sig Östertröjan till nästa säsong och spela i den näst högsta serien i herrfotbollen, superettan.

–”En spelare som det har gått fort för i sin spelarkarriär. Slagit sig igenom i Täbys A-lag under detta året och är en oerhört ambitiös fotbollsspelare som verkligen vill utvecklas och jobba hårt. Spelmässigt så är Teo en snabb forward som är duktig på att driva boll med fart, att konstant vara ett djupledshot och som jobbar hårt i båda riktningarna. Primärt ser vi Teo som en forward, men är också en användbar spelare på alla våra offensiva positioner.”, säger Östertränare Denis Velic till klubbens hemsida när det offentligjordes.

Brenner själv säger så här om flytten till Öster.

–”Det känns otroligt kul att få bli en del av Östers IF. Ser fram emot nya utmaningar på en högre och proffsigare nivå än vad jag är van vid. Hårt jobb gäller säsongen ut, sedan blir det fullt fokus på januari då försäsongen drar igång.”

FOTO: Keith Rönnberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här