FOTBOLL Vallentuna BK ligger sist i division 3 norra Svealand efter sex spelade omgångar. Nu agerar klubben.
På sin hemsida meddelar norrortsklubben att Michaël Medioni tar över som ny huvudtränare för a-laget – med fem omgångar kvar. 
– Vi vill känna att vi gjort allt för att vänta detta, säger klubbens ordförande, Mattias Belin, till Norrortssporten. 

Inför den här corona-säsongen tog Pontus Johansson och Emil Grändås över som nya huvudtränare för Vallentuna BK. 

Men efter en svag inledning på säsongen, där laget ligger sist i division 3 norra Svealand efter sex spelade omgångar, väljer föreningen nu att sparka tränarduon. 

Droppen blev 1-3-förlusten hemma mot Uppsala-Kurd i lördags. 

– Det är som vi skriver på hemsidan. Vi har tagit för få poäng. Vi i styrelsen vill känna att vi gjort allting för att vända detta och behålla vår division 3-status. Vi har tagit in spelare som visade sig ha fel karaktär och som vi gjort oss av med, för att sedan ta in nya spelare med rätt karaktär, säger Mattias Belin, klubbens ordförande. 

In som ny huvudtränare kliver Michaël Medioni. Pontus Johansson blir dock kvar i tränarstaben, medan Emil Grändås kommer fortsätta med andra uppdrag inom föreningen. 

– Vi kan prata om att vi måste vinna matcher vecka ut och vecka in, men det kommer inte ge någon effekt. Därför kände vi att vi måste ha in en ny röst och energi. Det här kommer ge oss en pusch. 

På lördag möter VBK bottenkonkurrenten Sala FF på hemmaplan. 

– Vi har ingenting att förlora. De lag som möter VBK nu kommer ha allt att förlora. Det är 15 poäng kvar att spela om, säger Mattias Belin. 

Fem omgångar återstår av säsongen. 

Foto: Mattias Belin/Vallentuna BK 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här