INNEBANDY Den bästa säsongen Sara Attermo gjorde var 2018/19, 65 poäng – då tog Täby FC SM-guld. I år – under försäsongen – har hon inte ens fått varit med på alla träningsmatcher. Nu blir hon utlånad till seriekonkurrenten.
Fysvärden är på topp och innebandy är fortfarande väldigt roligt, så vill jag fortsätta att spela i SSL några år till, säger Sara Attermo till Norrortssporten.

Sara Attermo har varit en tongivande spelare i Täby FC under flera säsongen. Hon har till exempel varit radarpar med landslagsstjärnan Louise Wickström. Hennes bästa säsong, inräknat DM-matcher, var då Täby FC krönte sin säsong med ett SM-guld 2018/19 – 43 matcher fördelat på 38 mål och 27 assist.
Men till denna säsongen har det varit annorlunda för den rivstarka poänggöraren. Hon har bland annat inte fått varit med alla träningsmatcher och vid träningarna har Attermo vara en spelare i en fjärde formation.

– Upptäckte efter sommaren att jag plötsligt var i en fjärde formation och i den var vi fler än fem och fick därför turas om att få spela på träningarna och samsas om platserna som fanns. Sedan blev jag inte kallad till vissa träningsmatcher, var utanför startformationerna eller så fick jag spela men då inte på den position som passar mig bäst. Så då var ganska tydligt att jag behövde börja fundera på något annat alternativ, säger Sara Attermo som nu blir utlånad till Uppsalagänget tillika seriekonkurrent till Täby FC.

– Då kroppen känns bra och mina fysvärden är på topp och innebandy fortfarande är väldigt roligt så vill jag fortsätta att spela i SSL några år till. Då finns det egentligen bara två lag inom rimligt pendlingsavstånd och av dom valde jag Sirius, säger Attermo.

Har du haft några valmöjligheter när det gäller utlåning till ny klubb?
– Om jag förstått det rätt så tänkte inte Täby som förening eller Robin Andersson som sportchef att jag skulle lånas ut. Utan detta initiativ tog jag själv när det blev tydligt att tränaren (Christian Mattsson) inte ville ge mig speltid.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här