FOTBOLL Nykomlingarna IFK Österåker verkar ha fått ett bra flyt i div 2-serien. Tre segrar på fem matcher. Tyngre har IFK Stocksund det – 1 poäng och man är fast förankrad i botten – med risk att åka ur.

Coronapandemin har verkligen satt fotbollsklubbarna på sin yttersta spets. Enkelserie för de lägre divisionerna gör att man måste vara med från början.

För norrortsgängen i division 2 har det verkligen blivit lite upp och nedvänt.

IFK Österåker, som är nykomlingar, tippades vara ett bottengäng medan det mer etablerade laget IFK Stocksund skulle utmana om topplaceringarna.

Denna säsongen, då coronaviruset satte ramarna hur serien ska spelas, har klubbarna varit tvungna att vara med från första matchen. Serien spelas i 13 omgångar – en enkelserie.

Stocksund har verkligen halkat efter – 1 inspelad poäng. Det gör att laget är förankrat i botten och riskerar att degraderas till trean.

IFK Österåker har haft betydligt bättre vind i seglen. Man är ett mittenlag. där man även har häng på topplagen, fyra poäng upp till en tredje plats och sex poäng bakom serieledarna Karlbergs BK.

Österåker vann norrortsderbyt

Noterbart var att i helgen mötts Stocksund och Österåker, där Stocksund hade hemmaplan. Men det var Österåker som rivstartade och matchen hann knappt påbörjas innan man gjorde ledningsmålet.

En ledningen som stod sig fram till slutet av första halvleken då Stocksund kvitterade. 1-1 i pausvilan och i andra skulle avgörandet komma i matchminut 83, då Österåkers Musavi stänkte in segermålet 1-2.

FOTO: skärmdump fogis.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här