HOCKEY Den allsvenska resan påbörjas nu för Väsby Hockey. Första träningsmatchen i kväll och motståndet är en av seriekonkurrenten – Södertälje SK. Då gäller det att få svar på vad som ska fixas fram till att serien drar i gång.
Gå ut, spela och inte tänka för mycket, säger målvakten Linus Ryttar.

Startskottet för en ny resa eller ett nytt kapitel i Väsbys Hockeys historieböcker görs ikväll. Den första träningsmatchen, där seriekonkurrenten Södertälje SK står för motståndet.
– Äntligen är det igång. Det här har man längtat efter sedan allt blev klart. Ska bli oerhört kul och spännande att få göra denna resa med detta lag, säger Linus Ryttar en av laget målvakter.

Första träningsmatchen och Södertälje är motståndare. Vad blir viktigast i matchen enligt dig?
– Gå ut och spela och inte tänka för mycket. Är som sagt första träningsmatchen så gäller att våga mycket och inte gå ut och vara rädd för att göra misstag.

Vaktade båsdörren

Linus Ryttar, 24, har fått känna på allsvensk nivå tidigare, även om det bara blev för en match där han fick stå och vakta båsdörren, när han spelade i Karlskoga.
– Att till skillnad mot när jag öppnade dörren en match i Karlskoga ska få spela matcher och visa mina kvalitéer på den här nivån.

Den 24-årige målvakten gör sin femte säsong i Väsby och han var stor faktor till att laget vann grundserien i hockeyettan östra, Allettan norra samt kunde titulerar sig som hockeyettan-mästare efter att ha vunnit finalen mot Halmstad Hammers.

Nu är det ny säsong och nya saker som gäller.
– Hårt jobb varje dag samtidigt att vi inte får glömma bort att ha roligt. Tror att med en bra harmoni i gruppen så kan vi ställa till med mycket oreda för dom andra lagen, säger Ryttar som också i och med spel i den allsvenska serien sätta sitt lag på hockeykartan och anpassa sig för denna nivån.
– Att sätta Väsby på kartan ännu mer. Men även att möta en massa lag jag inte mött tidigare. Personligen att acklimatisera mig på en högre nivå än vad jag tidigare varit på.

Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?
– Att jag kommer jobba hårt varje dag och tävla för att få spela så många matcher som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här